Voorgenomen verkoop van de verhuurde ondergrond van de garageboxen aan de Bernard Beekmansstraat in Wilhelminadorp

De gemeente Best heeft het voornemen om verhuurde ondergrond van de garageboxen aan de Bernard Beekmansstraat 21, 23, 81, 83 en 85 gelegen binnen Wilhelminadorp te verkopen aan de eigenaren van de opstallen die gevestigd zijn op de te verhuurde gronden. Met deze eigenaren heeft de gemeente in de periode van 2010-2011 huurovereenkomsten gesloten. Vervolgens heeft de gemeente toestemming gegeven om de percelen door de huurders te laten bebouwen met een garageboxen. De huurinkomsten zijn dermate laag dat de kosten/ baten niet tegen elkaar opwegen. Daarnaast vallen de gronden niet onder een strategisch belang en kunnen geen maatschappelijke functie vervullen.

 

De gemeente Best is van mening dat zij over mag gaan tot een één-op-één verkoop van de hier bedoelde gronden en dat de betreffende huurders op basis van objectieve, toetsbare en redelijke criteria de enige gegadigden zijn die voor koop van de door hun gehuurde gronden in aanmerking komen. De gronden zijn namelijk verhuurd aan de eigenaren van de opstallen. Een kaartje met de gronden waar het om gaat, kunt u vinden op de gemeentelijke website en ligt ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsplein 2 in Best.

 

Tegen de voorgenomen verkopen kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkopen en merkt u zichzelf op basis van de voornoemde criteria aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Oost-Brabant. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na heden géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer M. van de Vorst van onze gemeente. Per mail bereikbaar op adres m.vande.vorst@gembest.nl en telefonisch op telefoonnummer 14 0499.

 

Best, 8 november 2022

Namens deze,

Burgemeester en wethouders gemeente Best

Naar boven