Ontwerp bestemmingsplan Noorderwold deelgebied 1 en 2, gemeente Zeewolde

Vanaf woensdag 9 november 2022 ligt het ontwerp bestemmingsplan Noorderwold deelgebied 1 en 2 gedurende 6 weken ter inzage. Het plangebied is circa 155 ha en is begrensd door de gemeentegrens met Almere (A6), de Wulptocht, Noorderwold deelgebied 3, agrarische percelen, de Ibisweg (deels) en natuurgronden. Het plangebied ligt deels binnen Oosterwold.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de realisatie van nieuwe natuur en agrarisch medegebruik. Ook is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om via wijziging landschapskavels (wonen en andere ‘rode functies’) mogelijk te maken. Daarnaast wordt een kleine aanpassing van de ontsluiting van een windturbine doorgevoerd.

Omdat het bestemmingsplan betrekking heeft op een functie wijziging en kader stellend is voor andere vergunningen is voor het bestemmingsplan een Milieueffectrapportage (m.e.r.) nodig. Dit betekent dat er naast de procedure van het bestemmingsplan ook een m.e.r.-procedure moet worden doorlopen. Dit m.e.r. is als bijlage 2 opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan.

Ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Noorderwold deelgebied 1 en 2 met ID nummer NL.IMRO.0050.BPNoorderwold1en2-ON01 (op afspraak) inzien bij het Publiekscentrum van het gemeentehuis in Zeewolde of online via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het inzien van de plannen bij het Publiekscentrum dient u een afspraak met het publiekscentrum te maken. U kunt daarvoor het algemene nummer 036- 5229522 bellen.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn tot en met 20 december 2022 kan iedereen een zienswijze naar voren brengen.

Dat kan:

 

  • 1.

    online op www.zeewolde.nl/zienswijze. Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

  • 2.

    schriftelijk bij de gemeenteraad, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde.

  • 3.

    mondeling door een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar Mevrouw S.L. Strauss, telefoonnummer 0365229423.

In de zienswijze moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan de zienswijze betrekking heeft.

Naar boven