Ontwerpwijzigingsplan “Buitengebied; Hooijdonk 7”

Ontwerpwijzingsplan ter inzage

Burgemeester en wethouders maken bekend dat overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, vanaf donderdag 3 november 2022 tot en met woensdag 14 december 2022, het ontwerpwijzigingsplan “Buitengebied; Hooijdonk 7” (NL.IMRO.0848.BPW831BUITENGEBIED-ON01) voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis (tijdens openingstijden).

Het ontwerpwijzigingsplan is ook te raadplegen via de website van de gemeente, www.sonenbreugel.nl (zoek op bestemmingsplan) of direct via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op het beëindigen van het bedrijf (tuincentrum en hovenier) en de bedrijfswoning te laten gebruiken als burgerwoning. Daarbij wordt een deel van de bedrijfsbestemming omgezet in natuur.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn of haar zienswijze met betrekking tot het ontwerpwijzigingsplan kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA te Son en Breugel onder vermelding van “Zienswijze ontwerpwijzigingsplan Buitengebied; Hooijdonk 7”.

Indien u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dient u vóór het einde van de periode van terinzagelegging, een afspraak te maken met een medewerker van het team Ruimte, Economie en Duurzaamheid.

Zakelijke inhoud anterieure overeenkomst

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de gemeente Son en Breugel een anterieure overeenkomst zoals bedoeld in artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegaan met initiatiefnemer.

De overeenkomst heeft betrekking op de voorgenomen omzetting van de functie bedrijf naar de functie wonen.

  • 1.

    De gemeente neemt de inspanningsverplichting op zich om een wijzigingsplan in procedure te brengen.

  • 2.

    Initiatiefnemer verplicht zich om een bijdrage te leveren aan de kosten die de gemeente moet maken in verband met de ambtelijke uren, advieskosten en mogelijke planschade.

Tegen de gesloten overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven