Vaststelling bestemmingsplan Woongebieden Kom Uden 2022

Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Maashorst bekend dat de gemeenteraad op 20 oktober 2022 het bestemmingsplan ‘Woongebieden Kom Uden 2022’ gewijzigd heeft vastgesteld. 

Inhoud bestemmingsplan

Het geldende bestemmingsplan Woongebieden Uden uit 2010 moet worden geactualiseerd. Het plangebied omvat alle woongebieden van de kern Uden, met uitzondering van het centrumgebied en Uden-zuid. Met het bestemmingsplan wordt vooral een actualiseringsslag gemaakt. Het bestemmingsplan is conserverend van aard: dit betekent dat de bestaande situatie zoveel als mogelijk wordt vastgelegd en dat het plan geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk maakt. Wel heeft het plan voldoende flexibiliteit om relatief kleine wijzigingen mogelijk te maken. Daar waar nodig en mogelijk zijn de regels verduidelijkt en aangescherpt.

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de nota van zienswijzen en in de nota ambtshalve wijzigingen, behorende bij het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt, met alle bijbehorende stukken, vanaf donderdag 3 november 2022 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPwoongebieden -VA01.

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan vanaf de eerste dag na de terinzagelegging, dus vanaf vrijdag 4 november 2022, gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 15 december 2022, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan. 

Beroep kan worden ingesteld door:

    • -

      belanghebbenden;

    • -

      een ieder tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

    • -

      een ieder die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn.

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 0413 281584.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maashorst

de secretaris

Drs. D. van Deurzen

de burgemeester

Drs. P.L.A. Rüpp

Naar boven