Verleende omgevingsvergunning Zwarteweg 2 te Zeijerveen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Bestemmingsplan Buitengebied, Herziening artikel 30 WRO” & het bestemmingsplan “Woningsplitsing & Woningomzetting” een omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor het bouwen van dakkapellen en het splitsen van een woning te Zeijerveen.

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

De aanvraag omvat plannen voor het splitsen van de woning aan de Zwarteweg 2 met het doel het mogelijk te maken dat er inwoning kan plaatsvinden met het oog op mantelzorg. Tevens worden er dakkappelen geplaatst om de leefruimte te vergroten. Deze interventies zijn beide in strijd met de geldende bestemmingsplannen. Daarom is een omgevingsvergunning nodig waarbij afgeweken wordt van de regels van het bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit

De ontwerp-omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken hebben met ingang van 30 augustus gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. De omgevingsvergunning wordt daarom ongewijzigd verleend.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.99OMG120210863-VST1 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.Daarnaast kunt u de omgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken met ingang van 3 november gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen en Wonen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen Voor vragen ten aanzien van de omgevingsvergunning kunt u terecht bij de heer D van de Craats, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor:

 

  • 1.

    belanghebbenden. Dat wil zeggen degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, bijvoorbeeld omdat het uw eigendom raakt of omdat er iets verandert in uw omgeving waar u last van heeft;

  • 2.

    niet-belanghebbenden die een zienswijze tegen de ontwerp omgevingsvergunning hebben ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbenden die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning.

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 08-12-2022 (daags na afloop van beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige

voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat

verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen en Wonen.

Assen 02-11-2022

Naar boven