Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort tot wijziging van de Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort;

 

gelet op de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene Subsidieverordening Amersfoort 2019;

 

overwegende dat het gewenst is de Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022 zodanig te wijzigen dat voor 2023 een subsidieplafond geldt en de subsidie voor 2023 aangevraagd kan worden;

 

besluit:

Artikel I

De Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022 wordt als volgt gewijzigd:

 

A

 

In artikel 2 wordt in het eerste lid ‘2022’ vervangen door: 2023.

 

B

 

In artikel 7 wordt in het eerste lid ‘voor 31 december 2021 voorafgaand aan het kalenderjaar waarin de activiteiten plaatsvinden’ vervangen door: tussen 19 oktober en 19 november voorafgaand aan het kalenderjaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Artikel II

Op subsidies die vóór de inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling zijn verleend en op subsidies die vóór de inwerkingtreding van deze wijzigingsregeling zijn vastgesteld blijft de Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022 van toepassing zoals die luidde onmiddellijk vóór dat tijdstip van inwerkingtreding.

Artikel III

Deze wijzigingsregeling treedt in werking op de dag na de datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin zij wordt geplaatst.

Vastgesteld in de vergadering van 18 oktober 2022.

De secretaris,

De burgemeester,

Toelichting wijzigingsregeling

Inleiding

Deze regeling betreft een wijziging van de Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022. Reden voor aanpassing is om de wijkcentra de mogelijkheid te geven de subsidie ook voor 2023 aan te vragen. Een reden voor aanpassing is tevens om een redelijke termijn te hanteren om de aanvraag te kunnen beoordelen voor de start van het nieuwe kalenderjaar.

 

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel I

Artikel 2 van de Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022 wordt aldus gewijzigd dat voor 2023 een subsidieplafond geldt.

 

Artikel 7 wordt aldus gewijzigd dat de subsidie ook voor 2023 aangevraagd kan worden.

 

Artikel II

Op subsidies die zijn verleend voor de inwerkingtreding van deze regeling blijven de voorwaarden uit de oude Subsidieregeling ondersteuning Wijkcentra Amersfoort 2022 van toepassing.

 

Artikel III

In dit artikel wordt geregeld wanneer de wijzigingsregeling in werking treedt.

Naar boven