Ontwerp Nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten Meanderlocatie Baarn

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 28 oktober 2022 tot en met donderdag 24 november 2022 de Ontwerp Nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten Meanderlocatie Baarn voor een ieder ter inzage ligt.

Ontwerp Nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten Meanderlocatie

In 2025 eindigt de huidige erfpachtovereenkomst tussen de gemeente en het Meander Medisch Centrum (Meander MC). Dit betekent dat de gemeente zich moet beraden over de toekomstige functies van het huidige ziekenhuis. Meander MC wil vanwege de verouderde staat en het beperkte gebruik het huidige gebouw afstoten. Wel willen zij in een moderne en afgeslankte vorm een polikliniek op de locatie behouden om onder meer inwoners van Baarn te kunnen bedienen. Gemeente Baarn is eigenaar van de grond. De gemeente en Meander MC (als eigenaar van de gebouwen) hebben het afgelopen jaar gezamenlijk onderzocht welke functies wenselijk zijn om er in de toekomst te huisvesten. De gewenste nieuwe functies op deze locatie zijn beschreven in de Ontwerp-Nota van randvoorwaarden en uitgangspunten Meanderlocatie.

Ideeën van belanghebbenden zijn bijgevoegd

Om tot deze Ontwerp-Nota te komen zijn meerdere belanghebbenden, zoals omwonenden, ondernemers, zorgverleners, belangengroepen en marktpartijen gevraagd naar hun ideeën over de locatie. Een verslag van de ontvangen ideeën en opmerkingen zijn als bijlage aan de Ontwerp-Nota toegevoegd.

Wilt u de Ontwerp Nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten?

De Ontwerp Nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten Meanderlocatie is digitaal in te zien via de gemeentelijke website www. https://www.baarn.nl/herontwikkeling-ziekenhuislocatie-meander. De Ontwerp-Nota is ook in te zien in de centrale hal van het gemeentehuis van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13:00 uur tot 16:00 uur (op vrijdagen alleen 's ochtends).

Hebt u vragen? Dan kunt u een afspraak maken bij de balie Frontoffice, telefoon 035 – 5481 611. Wij verzoeken u zo mogelijk de stukken digitaal in te zien via de gemeentelijke website en anders bij voorkeur telefonisch een afspraak te maken voordat u naar het gemeentehuis komt.

Zienswijze

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 28 oktober 2022 tot en met donderdag 24 november 2022, kan een ieder zienswijzen indienen op de ontwerp-nota. Dit kan via het (tijdelijk opengestelde) mailadres HerontwikkelingMeanderlocatie@Baarn.nl, of mondeling door contact op te nemen met de heer t.toonen via 035 – 5481 611.

 

De verdere procedure

Nadat de termijn voor zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. Het college neemt een besluit over de beantwoording van de zienswijzen, de gemeenteraad over het vaststellen van de nota van Randvoorwaarden en uitgangspunten. Na de vaststelling van de eventueel gewijzigde Nota, naar verwachting in het 1e kwartaal 2023, zullen markpartijen gevraagd worden om op basis van de uitgangspunten een ontwerp te maken. Deze uitvraag zal in de vorm van een aanbesteding worden zodat meerdere partijen een aanbieding kunnen doen.

 

Naar boven