Ontwerpbestemmingsplan “Energietransitie Servicestation en appartementencomplex“, “Welstandsbeleid voor beide locaties“ en “M.e.r. beoordelingsbesluit Energietransitie Servicestation en appartementencomplex“ gemeente Brummen

 

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Brummen maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van donderdag 27 oktober 2022 het ´Ontwerpbestemmingsplan Energietransitie Servicestation en appartementencomplex’ en de daarbij behorende stukken voor een ieder ter inzage is gelegd. In samenhang daarmee wordt ook het ontwerp van de aanpassing van het Welstandsbeleid en de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling voor deze locatie ter inzage gelegd.

 

1 Ontwerpbestemmingsplan Energietransitie Servicestation en appartementencomplex

 

Ligging plangebieden

Het ontwerpbestemmingsplan kent twee plangebieden, één is de locatie van het huidige tankstation gelegen aan de G.K. van Hogendorpstraat 7 te Brummen. De andere locatie is gelegen in de oksel ten zuidwesten van de rotonde N345/N348/Kwazenboschweg. Kadastraal bekend als Brummen, sectie I nr. 1878.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan beoogt, de verplaatsing van een tankstation van de G.K. van Hogendorpstraat 7 naar de zuidwestelijke oksel van de rotonde N345/N348/Kwazenboschweg. Op de huidige locatie van het tankstation is een appartementengebouw beoogt met maximaal 14 appartementen.

 

2 Welstandsbeleid

 

Het huidige welstandsbeleid, vervat in de Nota Ruimtelijke Kwaliteit is niet toereikend voor de beoogde ontwikkeling op bovengenoemde locaties. Daarom is voor beide locaties een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Beoogd wordt de beeldkwaliteitsplannen als onderdeel van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit vast te laten stellen door de gemeenteraad.

 

3 M.e.r.-beoordelingsbesluit

 

Burgemeester en wethouders van Brummen maken ingevolge het bepaalde in artikel 7.17,

vijfde lid van de Wet milieubeheer (Wm) het volgende bekend: Ter voorbereiding van de behandeling van een aanvraag om bestemmingsplanherziening de verplaatsing van het tankstation van de G.K. van Hogendorpstraat 7 naar de nabij de rotonde N3435/N348/Kwazenboschweg en het realiseren van 14 appartementen op huidige locatie van het tankstation, is een aanmeldnotitie m.e.r. bij de gemeente ingediend. De aanmeldnotitie is getoetst aan de criteria van artikel 7.17, derde lid van de Wet milieubeheer. Burgemeester en wethouders hebben op 18 oktober 2022 besloten dat voor het betreffende initiatief en de locatie geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld, omdat geoordeeld is dat de voorgenomen activiteit niet leidt tot belangrijke nadelige milieugevolgen.

 

I nzage termijn

Analoog

Het ontwerpbestemmingsplan, de aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling en beide beeldkwaliteitsplannen (bijlagen bij de toelichting) liggen vanaf donderdag 27 oktober 2022 tot en met woensdag 07 december 2022, tijdens openingstijden, ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis (Engelenburgerlaan 31, Brummen).

 

Digitaal

De ontwerpstukken zijn tevens digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.brummen.nl (onder Inwoner en ondernemer/Bouwen en Wonen/Bestemmingsplannen/Bestemmingsplannen in procedure) en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via onderstaande link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0213.BPBRKOM100011-on01

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk (dus niet per e-mail) zijn zienswijze omtrent de ontwerpbesluiten kenbaar maken bij de gemeenteraad (Postbus 5, 6970 AA te Brummen).

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. (Marius) ten Voorde, adviseur RO procedures, via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of per e-mail op m.tenvoorde@brummen.nl. Tijdig ingediende zienswijzen zullen worden betrokken bij de definitieve besluitvorming.

 

 

Naar boven