Vastgesteld bestemmingsplan Zoelen, Jeudestraat 87 en 89

De gemeenteraad van Buren heeft op 18 oktober 2022 het bestemmingsplan Zoelen, Jeudestraat 87 en 89 ongewijzigd vastgesteld.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

Het plan maakt de volgende nieuwe ontwikkeling mogelijk.

De bestaande bebouwing op het perceel wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een vrijstaande woning en twee woningen die twee-onder-een-kap worden gebouwd.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan is vanaf 25 oktober 2022 te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl. Wanneer u deze website bezoekt en dan op de knop ‘Plannen zoeken’ klikt, dan kunt u op adres Jeudestraat 87 en 89 te Zoelen of op plannaam Zoelen, Jeudestraat 87 en 89 zoeken.

U kunt ook de volgende link gebruiken:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0214.ZOEJeudestraat87-BVA1.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 5 december 2022 beroep instellen als:

  • 1.

    U belanghebbende bent en;

  • 2.

    U op tijd uw zienswijze indiende tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan, tenzij u kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw zienswijze in te dienen;

  • 3.

    U belanghebbende bent en het niet eens bent met de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan. U hoeft dan niet eerder een zienswijze te hebben ingediend.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • 1.

    Uw naam en adres;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    De redenen van het beroep en

  • 5.

    Uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan geldt vanaf de eerste dag na het aflopen van de termijn om in beroep te gaan. Wilt u voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt voordat over uw beroep is beslist. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het bestemmingsplan nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend.

Heeft u vragen?

Met vragen kunt u terecht bij medewerker ruimtelijke ontwikkeling van het Domein Ruimte (tel:140344).

Maurik, 24 oktober 2022

Gemeente Buren

Naar boven