Voornemen verkoop grond, Grietpolder Leimuiden.

 

De gemeente Kaag en Braassem geeft hierbij kennis van haar voornemen om met Grietpolder Ontwikkeling B.V. een koop- en realisatieovereenkomst te sluiten met betrekking tot de woningbouwontwikkeling van de Grietpolder in Leimuiden.

 

Toelichting

Binnen de ontwikkeling worden circa 200 woningen toegevoegd op de vrijvallende locatie aan de Kerklaan in Leimuiden. De drie ter plaatse gevestigde verenigingen (IJsclub Nut en Vermaak, Scouting ’68 en de Volkstuinvereniging) worden uitgeplaatst naar een aangrenzende locatie in de Leimuidense polder. Het betreft een ontwikkeling die bijdraagt aan een passend woonprogramma en een vernieuwd verenigingencomplex in de Grietpolder te Leimuiden.

 

In de koop- en realisatieovereenkomst zal het voornemen van de gemeente worden vastgelegd om aan de Grietpolder Ontwikkeling B.V. de vrijvallend percelen grond van de uit te plaatsen verenigingen, te verkopen. Dit met als doel sociale huurwoningen, middenhuur en vrije sector woningen te ontwikkelen en te voorzien in een ontwikkeling van een nieuw onderkomen voor de verenigingen in de Grietpolder van ongeveer 6 hectare.

 

Naar oordeel van de gemeente Kaag en Braassem is de Grietpolder Ontwikkeling B.V. de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor het ontwikkelen en realiseren van dit project, vanwege de volgende omstandigheden.

 

  • 1.

    De ontwikkelaar zal de overige (dijk)gronden binnen het plangebied, kad. Leimuiden, sectie A nummers 3297, 3471 en 3494 dienen te verwerven voor het realiseren van de ontwikkeling.

  • 2.

    De huidige gebruikers van onze gronden moeten verplaatst worden naar de aangrenzende locatie in de polder, kad Leimuiden, sectie A nummer 3521. De ontwikkelaar zal deze gronden dienen te verwerven en uit te geven aan de gemeente en/of de verenigingen voor de exploitatie van hun activiteiten.

  • 3.

    De ontwikkelaar zal de kosten moeten dragen voor het uitplaatsen van de verenigingen.

  • 4.

    De ontwikkelaar moet bereid zijn 30% sociale huurwoningen binnen het plan te realiseren.

  • 5.

    De ontwikkelaar moet een haalbare variant aanbieden waarbinnen 30% sociale huurwoningen en 40% midden huur in het plan is opgenomen.

     

Reageren

Als u het niet eens bent met deze beoogde verkoop door de gemeente, omdat u vindt daarvoor zelf als kandidaat in aanmerking te komen, dan kunt u binnen uiterlijk 20 kalenderdagen na publicatiedatum een kort geding starten bij de bevoegde voorzieningenrechter te ’s-Gravenhage. U moet de gemeente hiervan direct op de hoogte stellen door betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente. Als u dit niet doet, vervalt uw recht om hier tegenin te gaan. Ook moet u een digitale kopie van de dagvaarding mailen naar info@kaagenbraassem.nl.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de verantwoordelijk projectleider van de afdeling Ontwikkeling.

 

 

 

Naar boven