Verkoop perceel tuinbouwgrond in Roelofarendsveen.

 

Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem biedt in Roelofarendsveen een perceel tuinbouwgrond te koop aan.

 

Situering perceel en oppervlakte

Het gaat om een perceel tuinbouwgrond en aanliggend water, plaatselijk bekend als Sotaweg, voorheen nummer 60a, kadastraal bekend Alkemade, sectie B, nummer 6238 (vrijwel volledig). De oppervlakte is circa 13.521 m². Mogelijk wordt hieraan nog een kleine strook grond van circa 150 m² toegevoegd die in eerste instantie aan perceel Sotaweg 60 zal worden aangeboden, ter afronding van dat perceel. Het perceel ligt in de Googer Polder.

 

Vereisten potentiële kopers

Het perceel ligt in een verouderd glastuinbouwgebied waarvan de verkaveling geoptimaliseerd dient te worden. Door het vormen van grotere kavels kan de tuinbouwfunctie in de toekomst perspectief worden geboden. Concreet betekent dit dat bij voorkeur de volgende categorieën potentiële kopers in aanmerking komen voor de aankoop van dit perceel:

 

  • Koper moet aantoonbaar financieel in staat zijn om vanuit zijn tuinbouwonderneming schaalvergroting op het aan te kopen perceel te realiseren. Hiertoe dient voor ondertekening van de koopovereenkomst een bankverklaring te worden overlegd;

  • Koper is bereid om contractueel de verplichting op zich te nemen om de tuinbouw-gerelateerde ontwikkeling van bovengenoemd perceel binnen vijf jaren te betrekken bij de ontwikkeling van andere tuinbouwpercelen, zodat een groot toekomstbestendig tuinbouwperceel zal ontstaan waarop een zelfstandig economisch rendabel tuinbouwbedrijf kan worden voortgezet, dan wel zich kan ontwikkelen;

  • Koper moet het perceel aantoonbaar gaan gebruiken voor een toekomstgerichte tuinbouwonderneming waarin het gebruiken van duurzame energie een belangrijk element vormt;

  • Koper overlegt een inschrijving in het KvK handelsregister als gevestigd tuinbouwbedrijf.

     

Selectie koper

De gemeente heeft een actief beleid in het stimuleren van de verduurzaming van de tuinbouw. Een belangrijk onderdeel hiervan is herstructurering waardoor kaveloptimalisatie ontstaat. De potentiële koper die het beste aannemelijk kan maken dat hij aan de bovenstaande vereisten voldoet, komt in aanmerking voor het kopen van bovenstaand perceel. De gemeente zal in samenwerking met het Ontwikkelbedrijf HOT de selectie van de kopers begeleiden en gemotiveerd aangeven waarom de keuze op een bepaalde partij is gevallen.

 

Biedingen en mogelijkheid van een inschrijving voor belangstellenden.

Belangstellenden worden uitgenodigd om vóór 16 november 2022 het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem een voorstel met een bieding te doen via info@kaagenbraassem.nl, onder vermelding van “Voorstel aankoop perceel Sotaweg v.h. 60a Roelofarendsveen”.

Het college van burgemeester en wethouders behoudt zich nadrukkelijk het recht voor om, afhankelijk van de gebleken aanvankelijke belangstelling, het verkoopproces anders in te richten en over te gaan tot het openen van een inschrijving voor de belangstellenden bij een nader bekend te maken notariskantoor.

 

Nadere informatie.

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot de heer R. van der Plas, adviseur grondzaken, info@kaagenbraassem.nl of 06 - 46 04 14 35.

Naar boven