Vastgestelde ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025’

Burgemeester en wethouders van Nederweert maken bekend dat de gemeenteraad op 19 juli 2022 de ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025’ heeft vastgesteld.

Ligging plangebied en strekking Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025

De structuurvisie heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Nederweert.

In deze structuurvisie wordt de gewenste ruimtelijke ontwikkelingsrichting ten aanzien van het beleidsveld ‘Wonen’ voor de korte termijn (2022 tot en met 2025) en met een doorkijk naar de lange termijn vastgelegd.

Om de regio Midden-Limburg aantrekkelijk te houden, moet duurzaam worden geïnvesteerd in de toekomst. Deels betekent dit het behouden van het goede, deels betekent dit inzetten op verandering en verbetering. De opgave richt zich niet meer volledig op kwantitatieve groei maar meer en meer op kwalitatieve groei.

De Structuurvisie geeft richting aan de kwalitatieve en kwantitatieve opgave waar de gemeenten voor staan. Meer nadruk wordt gelegd op het ontwikkelen en realiseren van passende woningbouwplannen met als doel voor de juiste doelgroepen de juiste woningen op de juiste plaatsen te (laten) realiseren. Er is er aandacht voor transformatie/herstructurering. Zo houden we de leefbaarheid in onze kernen en wijken op peil en bieden we een thuis voor (toekomstige) inwoners. Ook omvorming van woningbouwplannen naar segmenten die beter bij de behoefte passen is uitgangspunt. Daarnaast moeten bestaande woningen duurzamer en levensloopbestendiger worden.

De Structuurvisie heeft overigens geen directe rechtsgevolgen, bestemmingsplannen hebben dat wel.

Raadplegen

De visie is digitaal raadpleegbaar via www.nederweert.nl/structuurvisies en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.0946.SVWonenML2022-VA01.

Tegen de vastgestelde ‘Structuurvisie Wonen Midden-Limburg 2022 tot en met 2025’ staan geen rechtsmiddelen open.

Nederweert, 20 oktober 2022

Burgemeester en wethouders van Weert,

de gemeentesecretaris,

J.C.T Bakens

de burgemeester,

B.M.T.J. op de Laak

Naar boven