Besluit categorieaanwijzing artikel 6.5 lid 3 Besluit omgevingsrecht

 

 

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad op 4 oktober 2022 een besluit heeft genomen op basis van artikel 6.5 lid 3 Besluit omgevingsrecht.

 

Voor grote projecten die in strijd zijn met het bestemmingsplan kan het college van burgemeester en wethouders een omgevingsvergunning verlenen door af te wijken van het bestemminsplan. Daarvoor moet dan de uitgebreide afwijkingsprocedure (artikel 2.12, lid 1, onder a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) worden gevoerd. In beginsel is afwijking pas mogelijk, indien de gemeenteraad heeft verklaard daartegen geen bedenkingen te hebben. Op grond van artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht kan de gemeenteraad categorieën van gevallen aanwijzen, waarin een dergelijke verklaring van geen bedenkingen niet vereist is. Daardoor kan een afwijkingsprocedure sneller worden doorlopen en kan een project eerder tot uitvoering komen.

 

De gemeenteraad heeft in aanvulling op haar besluit van 16 december 2014 categorieën van gevallen aangewezen, waardoor een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) als bedoeld in artikel 6.5, lid 1 van het Besluit omgevingsrecht niet is vereist. Het gaat om de volgende categorieën:

 

a. Woningbouwprojecten van maximaal 100 woningen/wooneenheden binnen de bebouwde kom;

b. Woningbouwprojecten van maximaal 10 woningen/wooneenheden buiten de bebouwde kom

 

Bovengenoemd besluit van de gemeenteraad ligt voor iedereen ter inzage in het Stadskantoor.

Ook kunt u dit besluit vinden op onze internetsite www.s-hertogenbosch.nl/ruimtelijkeplannen.

 

 

 

Naar boven