Kennisgeving voornemen tot het in bruikleen geven van gemeentegronden

 

De gemeente Roerdalen is voornemens om gemeentegrond in bruikleen te geven aan Stichting Samenspel Montfort. Het gaat om de gronden:

- aan het Mariaveld te Montfort, perceel MFT 02 E 1634 (ged.);

- aan de Gelreweg te Montfort, percelen MFT 02 G 412, MFT 02 G 470 (ged.) en MFT 02 G 406;

- aan de Kerktiend te Montfort, perceel MFT 02 E 866 (ged.);

- aan Achter de Hoven te Montfort, perceel MFT 02 C 3670 (ged.).

 

Aanleiding

De gemeente Roerdalen beoogt de speel- en ontmoetingsplekken in de gemeente op te waarderen. Dit wil de gemeente samen doen met inwoners. Ten behoeve hiervan wil de gemeente grond in bruikleen geven aan Stichting Samenspel Montfort. De stichting is namelijk op grond van onderstaande criteria als enige serieuze gegadigde voor de gronden aan te merken.

 

Criteria

  • 1.

    De percelen dienen gebruikt te worden ten behoeve van maatschappelijke doeleinden, te weten speel- en ontmoetingsplekken;

  • 2.

    De bruiklener dient een stichting te zijn die als doel heeft zich in te zetten voor speel- en ontmoetingsplekken in Montfort;

  • 3.

    Het perceel op de locatie ‘Achter de Hoven’ dient te worden ingericht als skatebaan en ontmoetingsplek.

 

Onderbouwing

De gemeenteraad van Roerdalen heeft in de Programmabegroting 2020 besloten om tot en met 2025 een groot deel van de bestaande speelplekken in de gemeente op te waarderen. Daarvoor is een totaalbedrag van € 300.000 gereserveerd. De aangewezen gronden worden alleen in bruikleen gegeven ten behoeve van dit doel. De gemeente Roerdalen wil in het kader van het Programma ‘Andere Overheid/ Samen Doen’ ernaar streven dat inwoners zelf de regie voeren bij burgerinitiatieven. Door de gronden in bruikleen te geven aan een stichting, wordt dit doel bereikt. Een stichting beoogt namelijk een maatschappelijk doel na te streven en is niet gericht op winst.

 

Stichting Samenspel Montfort

Op grond van de bovenvermelde criteria kan Stichting Samenspel Montfort aangemerkt worden als enige serieuze gegadigde voor het in gebruik nemen van de gemeentegronden. Het gaat om een stichting die de gronden enkel wil gebruiken ten behoeve van het genoemde doel. De Stichting is een binnen de lokale gemeenschap breed gedragen initiatief welke met haar plannen de kwaliteit van de betreffende locaties en dus het voorzieningsniveau in de kern Montfort opwaardeert, met onder andere de realisatie van een skatebaan. De Stichting is al gedurende lange tijd bezig met hun plannen en hierover zijn meermaals gesprekken gevoerd met de gemeente.

 

Termijn

Potentiële andere gegadigden kunnen zich binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie schriftelijk melden bij de gemeente via info@roerdalen.nl . Daarbij dient gemotiveerd te worden dat de potentiële gegadigde ook in aanmerking kan komen voor de gronden.

 

Meer informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via het e-mailadres info@roerdalen.nl of via het alge- mene telefoonnummer 0475-538888. Vraagt u dan naar Jeroen Schreurs.

 

 

Naar boven