Gemeente De Bilt – Terinzagelegging ontwerp-bestemmingsplan “Nobelkwartier te De Bilt”.

 

Burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt geven, op grond van artikel 3.8, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kennis van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan:

“Nobelkwartier te De Bilt”

Plangebied

Het plangebied betreft het “Nobelkwartier” in het zuidwesten van De Bilt.

Aanleiding

Aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de herontwikkeling van het Nobelkwartier met als doel de realisatie van een mix aan (sociale) huur- en koopwoningen, maar ook de herinrichting van de openbare ruimte, alsmede de realisatie van een nieuwe sporthal.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief ontwerpbeeldkwaliteitsplan en overige stukken, ligt gedurende zes weken ter inzage van donderdag 20 oktober 2022 tot en met woensdag 30 november 2022.

U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het planidentificatienummer (planid) is: NL.IMRO.0310.21006BP0016-ON01

De stukken liggen ook tijdens openingstijden ter inzage bij het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven.

U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken.

Daarnaast is er op woensdag 2 november 2022 van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatiebijeenkomst in het HF Witte Centrum. U kunt ook digitaal deze bijeenkomst bijwonen.

Indienen zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan ‘Burgemeester en wethouders van De Bilt’. Per post via: Postbus 300, 3720 AH Bilthoven. Degenen die mondeling een zienswijze kenbaar willen maken kunnen binnen de bovengenoemde termijn contact opnemen met de hierna genoemde contactpersoon. Het is niet mogelijk via e-mail een zienswijze in te dienen.

Vervolgtraject

Alle zienswijzen worden opgenomen in een zienswijzennota. De zienswijzennota maakt deel uit van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Ingediende zienswijzen kunnen aanleiding geven tot aanpassingen. Het ontwerpbestemmingsplan wordt dan gewijzigd vastgesteld.

De bekendmaking van de vaststelling zal in het elektronisch gemeenteblad worden gepubliceerd. Indieners van een zienswijze worden hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het ontwerpbestemmingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met de heer H. Bartelink, Beleidsmedewerker Ruimtelijk Ontwikkeling of met de heer S. Bazuin, Projectleider van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 228 94 11.

Naar boven