Selectieprocedure ontwikkeling Centrumplan Herkenbosch

 

De gemeente Roerdalen zoekt een ontwikkelaar die 18 woningen realiseert in het centrum van Herkenbosch. Hiervoor komt bouwgrond beschikbaar. De gemeente start een selectieprocedure voor ontwikkelaars. Zij kunnen zich aanmelden voor deelname aan de procedure tot en met 31 oktober 2022 tot 17.00 uur.

 

De gemeente is in 2021 eigenaar geworden van de gebouwen aan de Europalaan Centrum 24, Stationsweg 7 en Hoofdstraat 49-51 in Herkenbosch. Van het pand aan de Stationsweg 5 wordt de gemeente in 2024 officieel eigenaar. Het gebied ligt in het centrum van Herkenbosch. In het plangebied worden in totaal 18 woningen en maximaal 16 (sociale huur)appartementen gebouwd. De appartementen zullen door Wonen Limburg worden gebouwd (dus niet door de ontwikkelaar die wij zoeken). Voor de 18 woningen stelt de gemeente bouwgrond beschikbaar aan een ontwikkelaar.

 

Selectieprocedure en planning

Plannen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden en eisen die de gemeente heeft gesteld. De ontwikkelaar wordt op basis van zijn plan geselecteerd. U vindt de voorwaarden, eisen, planning en het stedenbouwkundig plan dat de basis vormt voor de uitvraag op onze webpagina over het centrumplan Herkenbosch.

 

Heeft u interesse?

Dan kunt u zich tot en met 31 oktober tot 17.00 uur aanmelden voor deelname aan de uitvraag. Dat doet u door een e-mail te sturen naar administratiereo@roerdalen.nl. Doe dit onder vermelding van ‘Uitvraag Centrumplan Herkenbosch’. In deze fase hoeft er nog geen plan worden ingediend (zie uitvraag).

 

Meer informatie

Wilt u meer weten? Bekijk onze pagina over het centrumplan Herkenbosch. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact op met Ellen de Groot via administratiereo@roerdalen.nl of bel: 0475 538 88 88.

 

Naar boven