Kennisgeving vestiging recht van opstal, door de gemeente Montferland, ten behoeve van AGEM Gemeentelijke Energie B.V.

 

De gemeente Montferland is voornemens om het zonnepark Braamt, kadastraal bekend gemeente Zeddam, sectie H, nummer 2593, (gedeeltelijk) aan te bieden als nieuwe bron voor zonne-energie aan AGEM Gemeentelijke Energie B.V., middels het vestigen van een opstalrecht. Zie tekening.

 

De gemeente stelt hieraan specifieke exploitatievoorwaarden: de opgewekte stroom uit het zonnepark mag enkel tegen kostprijs aan de gemeente en andere aandeelhoudende gemeenten in AGEM Gemeentelijke Energie B.V. (AGE) worden geleverd. Voorwaarde daarbij is dat geen sprake is van een op winst of rendement gerichte exploitatie van het zonnepark. Dat wil zeggen, dat het saldo van kosten en opbrengsten na de exploitatieperiode van het zonnepark nul is.

 

De gemeente geeft via deze voorwaarden invulling aan haar beleidsdoelstellingen in het kader van de duurzame energievoorziening, waaronder de doelstelling om tegen kostprijs de beschikking te hebben over duurzaam opgewekte energie voor eigen gebruik van de gemeente.

 

Bent u van mening dat u een serieuze gegadigde bent en bent u het derhalve niet eens met dit voornemen, dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding aanspannen bij de Rechtbank Gelderland.

 

Als u een kort geding aanspant, vragen wij u ons binnen 20 kalenderdagen na datum van deze bekendmaking dit te laten weten. We ontvangen het liefst een conceptdagvaarding per e-mail: s.dewitte@montferland.info.

 

Met deze bekendmaking geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL: HR:2021:1778).

 

Didam, 18 oktober

Naar boven