Wijziging Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening stadsdeel Amsterdam-Noord in verband met vaststellen inzamelmethode GFE/T voor Landelijk Noord binnen het gebied Oost

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord

 

Gelet op:

  • -

    Wet milieubeheer (titel 10.4);

  • -

    Artikel 4, artikel 8 en artikel 9 Afvalstoffenverordening Amsterdam 2009;

  • -

    Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening stadsdeel Amsterdam-Noord;

  • -

    Uitvoeringsprogramma afval en grondstoffen 2020-2025;

  • -

    Artikel 9 Verordening stadsdelen en stadsgebied Amsterdam 2022 (bijlage 3, onderdeel D).

Overwegende dat:

  • -

    het college van burgemeester en wethouders het stellen van nadere regels (in een uitvoeringsbesluit) over het inzamelen en ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen heeft gemandateerd aan de dagelijks besturen van de stadsdelen;

  • -

    in het deel van Landelijk Noord binnen het gebied Oost van stadsdeel Noord groente-, fruit-, etensresten en tuinafval (GFE/T) afzonderlijk zal worden ingezameld d.m.v. mini(rol)containers voor individuele huishoudens;

  • -

    dat het GFE/T dient te worden aangeboden op vrijdag;

  • -

    de inzamelmethode in dit besluit is vastgesteld met inachtneming van de hiervoor bepaalde kaders zoals beschreven in het Uitvoeringsprogramma afval en grondstoffen.

Besluit:

  • I.

    een minirolcontainer aan te wijzen als inzamelmiddel voor GFE/T voor alle huishoudens zoals opgenomen in de bij dit besluit horende bijlage (Landelijk Noord binnen het gebied Oost) en dat het GFT dient te worden aangeboden op de in deze bijlage aangewezen plaatsen.

  • II.

    de dag voor het inzamelen van GFE/T vast te stellen op vrijdag in de even weken in Schellingwoude Noord/Oost/West, Zunderdorp en in de oneven weken in Durgerdam, Ransdorp en Holysloot.

  • III.

    de voorgaande inzamelmethode en inzameldag op te nemen in de Afvalwijzer Online.

  • IV.

    het Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening stadsdeel Amsterdam-Noord als volgt te wijzigen:

Artikel I  

Artikel 5a (Aangewezen inzamelmiddel groente- fruit-, etensresten en tuinafval) zal worden toegevoegd en zal luiden:

 

Voor de huishoudens op de adressen zoals aangegeven in de Afvalwijzer Online (https://www.amsterdam.nl/afval/) wordt het groente, fruit- en tuinafval ingezameld in mini(rol)containers, dan wel met een gezamenlijke rolcontainer in bepaalde (aangewezen) gevallen.

Artikel II  

Aan artikel 6 (Aangewezen plaatsen) zal een vierde lid worden toegevoegd dat zal luiden:

 

  • 4.

    Gebruikers van een mini(rol)container voor GFE/T plaatsen die mini(rol)container op de daarvoor aangewezen aanbiedlocaties die zijn vermeld in de Afvalwijzer Online. Het derde lid van dit artikel is van overeenkomstige toepassing.

Artikel III  

Aan artikel 7 (Dagen en tijden voor inzameling van mini(rol)containers en/of huisvuil zakken) zal een derde lid worden toegevoegd dat zal luiden:

 

  • 3.

    De inzameling van GFE/T vindt plaats op de dagen en tijden die voor elk adres zijn aangegeven in de Afvalwijzer Online (https://www.amsterdam.nl/afval/). De informatie is ook te verkrijgen via het stadsloket of 14020, het informatienummer van de gemeente.

Artikel IV  

Artikel 16a (De wijze van aanbieden van GFE/T) zal worden toegevoegd en zal luiden:

 

  • 1.

    Het ter inzameling aanbieden van GFE/T in mini(rol)containers dient ordelijk te geschieden door plaatsing van de mini(rol)container op het voetpad, zo dicht mogelijk bij de rijweg of bij het ontbreken van een voetpad, aan de kant van de openbare weg, dan wel op een aangewezen aanbiedplaats, zodanig dat het voetgangers- en overige verkeer niet wordt gehinderd of in de doorgang wordt belemmerd en gevaar of schade wordt voorkomen en waarbij aanwijzingen van de inzameldienst dienen te worden opgevolgd.

  • 2.

    Het is niet toegestaan zowel grof als fijn huishoudelijk afval op of naast een container te plaatsen.

  • 3.

    De mini(rol)containers ten behoeve van GFE/T mogen worden aangeboden vanaf 21:00 uur op de dag voorafgaand aan de geldende inzameldag en moeten zo spoedig mogelijk na lediging, maar in ieder geval vóór 21:00 uur op de inzameldag, weer van de openbare weg zijn verwijderd.

Artikel V  

Deze wijziging van het uitvoeringsbesluit treedt in werking op de dag na bekendmaking (publicatie).

Aldus vastgesteld in de vergadering van 4 oktober 2022.

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, namens hen, het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord,

De heer R. Van der Velden

Stadsdeelsecretaris

De heer B. Abid

Voorzitter

Bijlage Wijziging Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening stadsdeel Amsterdam-Noord in verband met vaststellen inzamelmethode GFT voor Landelijk Noord binnen het gebied Oost

 

perceel waar de wijziging op van toepassing is

 

Durgerdam, Ransdorp en buitengebied

 

Holysloot en buitengebied

 

Schellingwoude

 

Zunderdorp

Naar boven