Verkoop van een gedeelte van het Grachtervoetpad

Perceelinformatie: plaatselijk bekend als het Grachtervoetpad te Schinnen

Adres: Grachtervoetpad ter hoogte van landgoed Wolfhagen

Perceel: (een deel van) kadastraal perceel Schinnen, Sectie G, 1102

Perceelgrootte: c.a. 265 m2

Voornemen tot enkelvoudige gunning 

De gemeente Beekdaelen hecht als groene gemeente veel waarde aan de kwaliteit en aanleg van haar wandelpaden. Om deze reden is de gemeente voornemens om het in de aanhef genoemde perceel te verkopen in ruil voor de verbreding van het huidige Grachtervoetpad. Het gedeelte waarop de verbreding zich bevindt is thans in eigendom van de eigenaren van Landgoed Wolfhagen. Derhalve wordt het in de aanhef genoemde perceel verkocht aan de eigenaren van dit Landgoed.

Criteria en motivering 

De gemeente Beekdaelen meent op basis van de onderstaande criteria dat de eigenaren van Landgoed Wolfhagen de enige serieuze gegadigden zijn die in aanmerking komen voor de locatie en de daaruit voortvloeiende koopovereenkomst.

Algemeen 

De gemeente heeft geen (toekomstige) plannen met de locatie en de huidige invulling voldoet aan het vigerende bestemmingsplan dat op de locatie rust.

Landschappelijke inpassing 

Het verkopen van het in de aanhef genoemde perceel maakt het verbreden van het Grachtervoetpad mogelijk. Door de herinrichting van het pad wordt er een wezenlijke bijdrage geleverd aan de belangrijkste kernwaarde van de gemeente, zijnde het groene landschap van de gemeente Beekdaelen.

Bevordering van toerisme 

Landgoed Wolfhagen is één van de locaties gelegen nabij het Grachtervoetpad waarbij het mogelijk is om (voor vakantie) te overnachten. Een nabij gelegen kwalitatief goed wandelpad draagt bij aan de bevordering van toerisme.  

Lokaal en algemeen belang 

De herinrichting van het Grachtervoetpad draagt tevens bij aan een aantrekkelijkere (wandel)omgeving waardoor het woongenot van alle nabijgelegen bewoners verhoogd wordt.

Reactietermijn 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen, dan dient u dit uiterlijk 30 dagen na de bekendmaking (op overheid.nl), kenbaar te maken door middel van een e-mail aan grondzaken-vastgoed@beekdaelen.nl, voorzien van een motivering waaruit blijkt dat u op basis van de bovenstaande criteria eveneens als serieuze gegadigde kan worden aangemerkt voor de locatie. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook.

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het bieden van mededingsruimte bij een enkelvoudige gunning middels haar beleidsuitgangspunten.

Naar boven