Centrumplan fase 2

In 2005 heeft de Gemeente Waddinxveen een overeenkomst gesloten met William House XXVII B.V inzake de koop en realisatie van het Centrumplan. Nadien zijn aanvullende afspraken gemaakt omtrent een gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden van het Centrumplan.

William House XXII B.V. is juridisch gesplitst in ASR Vastgoed Projecten B.V. (“ASR VP”) en MRP Development B.V. (“MRP”). MRP heeft, ter uitvoering van de destijds gemaakte afspraken, de spoorwoningen van fase 1(b) gerealiseerd en zal ter uitvoering van de gemaakte afspraken woningen ter plaatse van de voormalig kantoorkavel van fase 1(b) realiseren. I ngevolge deze juridische splitsing berust het recht op levering van de gronden voor fase 2 bij ASR VP. ASR VP en MRP hebben overeenstemming bereikt omtrent de overdracht van het recht op levering door ASR VP aan MRP.

De Gemeente Waddinxveen is bereid om, onder voorwaarden, in te stemmen met de hiervoor bedoelde overdracht van het recht op levering en is aldus voornemens om met MRP een overeenkomst te sluiten waarin nadere afspraken worden opgenomen over de levering van de gronden en de realisatie van fase 2. Hiertoe is een concept overeenkomst opgemaakt, die ter beoordeling is voorgelegd bij het college.

De Gemeente Waddinxveen meent dat MRP als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de levering van de gronden van fase 2 van het Centrumplan vanwege met name de volgende redenen:

  • -

    ASR VP en MRP hebben overeenstemming bereikt omtrent de overdracht van het recht op levering door ASR VP aan MRP;

  • -

    Er is sprake van een reeds lang bestaand complex en samenstel van afspraken uit het verleden en de overeenkomst met MRP betreft een nadere invulling van deze afspraken;

  • -

    MRP kan deels in de parkeerbehoefte van fase 2 voorzien doordat zij parkeerplaatsen van de voormalig kantoorkavel van fase 1(b) zal aanwenden voor fase 2;

  • -

    MRP kan de bouw van fase 1(b) en fase 2 op elkaar afstemmen waardoor tevens in één bouwstroom kan worden gewerkt en overlast vanwege de bouwactiviteiten voor ondernemers in het Centrumplan en omwonenden in tijd wordt beperkt;

  • -

    MRP heeft destijds een tijdelijke voorziening aangebracht in fase 2, die door haar zal worden verwijderd zodra gestart wordt met de bouwwerkzaamheden van fase 2.

Indien andere potentiële gegadigden menen dat er voor het maken van onderscheid geen objectieve en redelijke rechtvaardiging is en zij op grond van de toepasselijke criteria eveneens in aanmerking komen, dan kan dat binnen een vervaltermijn van één maand na de datum van deze publicatie per aangetekend schrijven deugdelijk gemotiveerd bij de gemeente Waddinxveen worden gemeld aan j.vanderheijden@waddinxveen.nl t.a.v. Jard van der Heijden, projectleider van de afdeling Ruimte.

Als de gemeente Waddinxveen concludeert dat eventuele gegadigden, die zich tijdig binnen de voormelde termijn hebben gemeld, mede op grond van de hierboven omschreven criteria, niet als serieuze gegadigden kunnen worden aangemerkt dan worden die gegadigden door de gemeente Waddinxveen in de gelegenheid gesteld om binnen een termijn van één kalendermaand nadat de gemeente Waddinxveen dit aan de betreffende gegadigden kenbaar heeft gemaakt, de zaak ter beslechting aan de voorzieningenrechter voor te leggen”.

De hiervoor vermelde termijnen zijn vervaltermijnen. Dat impliceert dat bij gebreke van een tijdig gemotiveerde melding c.q. tijdige procedure bij de voorzieningenrechter het recht vervalt om tegen het voornemen van de gemeente Waddinxveen om met MRP een overeenkomst te sluiten op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren en worden eventuele rechten geacht te zijn verwerkt. Na afloop van de hiervoor gestelde termijnen zullen de gegadigden derhalve niet meer ontvankelijk zijn in hun verzoeken c.q. vorderingen.

Naar boven