Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder, houdende het herstel van lid 2.5 van artikel 2 van de Beleidsregel Bijzondere bijstand Den Helder

Beleidsregel Herstel beleidsregel Bijzondere Bijstand Den Helder

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder;

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

overwegende dat bij besluit van 16 augustus 2022 (kenmerk: 2022-037083) abusievelijk is besloten tot het vervallen van lid 2.5 van artikel 2 van de Beleidsregel Bijzondere bijstand Den Helder en dat dit met terugwerkende kracht hersteld dient te worden;

 

besluit:

 

de Beleidsregel Bijzondere bijstand Den Helder wordt als volgt gewijzigd:

 

 

Artikel I Wijziging Beleidsregel Bijzondere bijstand Den Helder

 

A. In artikel 2 wordt na lid 2.4 lid 2.5 weer ingevoegd en deze komt te luiden:

  •  

2.5 Draagkracht

Draagkracht uit inkomen

Er is sprake van draagkracht als het inkomen hoger is dan 120% van de toepasselijke bijstandsnorm. Van de draagkracht wordt 50% in mindering gebracht op de gevraagde kosten, tenzij deze beleidsregel met bijlage anders aangeeft.

 

Er is geen sprake van draagkracht indien het feitelijk beschikbare inkomen vanwege een schuldsaneringstraject op grond van de WSNP of MSNP op basis van de wet gemeentelijke schuldhulpverlening of vanwege een executoriaal beslag, minder bedraagt dan de relevante bijstandsnorm.

 

Draagkracht uit vermogen

Bij overschrijding van de van toepassing zijnde vermogensgrens wordt het meerdere van het vermogen volledig aangemerkt als draagkracht.

 

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de dag na die waarop dit besluit is bekendgemaakt in het elektronisch Gemeenteblad en werkt terug tot en met 19 augustus 2022.

 

 

 

Aldus besloten in de collegevergadering van 4 oktober 2022.

J.A. (Jan) de Boer MSc.

burgemeester

K. (Koen) van Veen

secretaris

Naar boven