Tervisielegging ontwerpbestemmingsplan ‘Op den Dries 3 Wessem’

Wat is het plan?

Het plangebied is gelegen aan Op den Dries 3 te Wessem in de gemeente Maasgouw. De locatie ligt in het landelijk gebied ten noorden van de kern Wessem. In een eerder stadium heeft de planlocatie onder andere gefungeerd als een fruitteeltbedrijf met een bedrijfswoning. De bedrijfsactiviteiten zijn reeds beëindigd. De woning is nog wel aanwezig en wordt ook bewoond. De planlocatie is ontsloten via Op den Dries en de Sluisweg. Deze staan in verbinding met respectievelijk de kernen Wessem, Thorn en Panheel.

Aan Op den Dries 3 is in de huidige situatie een bedrijfswoning aanwezig. Het overige deel van het plangebied is in gebruik als tuin. Het plangebied wordt begrensd door reeds aanwezige bomen. Globaal gezien is het plangebied gelegen ten noordwesten van de kern Wessem, in het buitengebied van de gemeente Maasgouw. Direct ten zuiden van het plangebied ligt de autosnelweg A2. Ten oosten van het plangebied ligt een groot braakliggend terrein. Ten noorden van het plangebied ligt de Sluisweg met parallel daaraan het kanaal Wessem-Nederweert. Voor het overige wordt het plangebied omgeven door akker-/ grasland.

Op grond van het vigerende bestemmingsplan is het niet mogelijk de reeds bestaande bedrijfswoning om te zetten in een reguliere burgerwoning. Het ontwerp-bestemmingsplan heeft betrekking op de wijziging van de bestemming van het plangebied naar ‘Wonen’.

Wat ligt ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Op den Dries 3 Wessem’ (NL.IMRO.1641.BPL112-ON01) met de hierbij behorende stukken ligt ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, de regels en een toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt vanaf vrijdag 14 oktober 2022 tot en met donderdag 24 november 2022 (dus gedurende zes weken) ter inzage.

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken is raadpleegbaar in de informatieruimte van het gemeentehuis in Maasbracht, Markt 36 in Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, behalve tijdens de avondopenstelling). Het inzien van het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken), alsmede het elektronisch raadplegen van het ontwerpbestemmingsplan (met bijbehorende stukken) op het gemeentehuis kan van maandag t/m vrijdag op afspraak tussen 9.00 en 12.00 uur en van maandag t/m vrijdag (behalve op dinsdag) op afspraak tussen 13.00 en 16.00. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Maasgouw, (0475) 85 25 00.

  • 2.

    Het ontwerpbestemmingsplan met hierbij behorende stukken, wordt tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u het ontwerpbestemmingsplan met hierbij behorende stukken, langs de elektronische weg op www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

Hoe kan ik een zienswijze indienen?

Gedurende de voormelde termijn van tervisielegging kan iedereen een zienswijze indienen en wel op de volgende manieren:

  • 1.

    schriftelijk bij de gemeenteraad, postbus 7000, 6050 AA in Maasbracht;

  • 2.

    mondeling tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, Markt 36 te Maasbracht, behalve tijdens de avondopenstelling. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de heer s. van den Aardweg of, bij diens afwezigheid, bij één van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel. (0475) 85 25 00).

Maasbracht, 13 oktober 2022

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven