Publicatie omgevingsvergunning Scharloo 7-8 (maandag 10 oktober)

Afwijking van het bestemmingsplan ’t Gecroonde hart ten behoeve van het realiseren van 11 appartementen met parkeergelegenheid aan Scharloo 7-8 te Brielle.

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat zij op 6 oktober 2022 hebben besloten om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3, juncto artikel 3.10, eerste lid, sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (hierna: Wabo) af te wijken van de Regels van het bestemmingsplan ’t Gecroonde hart en een omgevingsvergunning te verlenen voor de afwijking van de huidige bestemming aan het Scharloo 7-8. De omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf dinsdag 11 oktober 2022 ter inzage.

Verklaring van geen bedenkingen

Tevens is op 21 september 2022 door de raad een verklaring van geen bedenkingen afgegeven, zoals bedoeld in artikel 2.27 van de Wabo, voor het afwijken van het bestemmingsplan “’t Gecroonde hart”. Deze verklaring van geen bedenkingen van de raad is noodzakelijk om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen. Tegen de verklaring van geen bedenkingen staat geen rechtstreeks beroep open.

Plangebied en inhoud van het plan

Het plan “Scharloo 7-8” valt binnen het bestemmingsplan ’t Gecroonde hart. Hierin is opgenomen dat binnen de bestemming “Wonen” en de verschillende dubbelbestemmingen “Waarde-Cultuurhistorie-1”, “Waarde- Archeologie-3”, “Waterstaat- Waterkering” en de gebiedsaanduiding “geluidszone-industrie” het aantal woningen niet meer mag bedragen dan 6 woningen. Daarnaast worden er op het terrein niet voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd. Ook krijgt het appartementencomplex een ander gevelaanzicht en wordt de bouwhoogte verruimd ten opzichte van de voormalige gesloopte panden.

Ter inzagelegging

Gedurende de periode van zes weken (dinsdag 11 oktober 2022 tot en met dinsdag 22 november 2022) liggen de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen en alle daarbij behorende stukken ter inzage. De stukken kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.0501.Scharloo7en8omgvg-0130). Ook kunt u de stukken inzien via https://www.brielle.nl/ruimtelijke-plannen.

Wilt u het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken op het stadskantoor inzien? Dan kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 0181-471111 of per e-mail grondgebied.vrom@brielle.nl.

Beroep

Belanghebbende kunnen binnen zes weken na de dag van terinzagelegging een beroepschrift hiertegen indienen (vanaf 12 oktober 2022). Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp Verklaring van geen bedenkingen;

  • 2.

    een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp Verklaring van geen bedenkingen;

  • 3.

    een niet-belanghebbende die aantoont dat hem niet redelijkerwijs kan worden verweten dat hij niet of niet tijdig een zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp Verklaring van geen bedenkingen heeft ingediend.

Het beroepsschrift dient schriftelijk te worden ingediend bij de rechtbank te Rotterdam (sector Bestuursrecht), Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Degene die beroep heeft ingesteld kan ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Rotterdam. Een voorlopige voorziening kan worden getroffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld bij genoemde rechtbank via https://formulier.rechtspraak.nl/burger/bestuur/beroepschrift/rechtbank. Daarvoor dient u te beschikken over DigiD. Op de website kunt u de precieze voorwaarden vinden.

Naar boven