Vastgesteld bestemmingsplan Stadsstrand en besluit watervergunning, Hoorn

 

Burgemeester en wethouders van Hoorn maken bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2022 het bestemmingsplan Stadsstrand gewijzigd heeft vastgesteld.

 

De (gecoördineerde) watervergunning is door het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op 6 oktober vastgesteld.

 

Het project voor het afbouwen en ingebruiknemen van het stadsstrand wordt gecoördineerd voorbereid. In het kader van de gecoördineerde voorbereiding liggen stukken ter inzage over het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan (ten behoeve van de inrichting en het gebruik van het stadsstrand) en de watervergunning (voor de afbouw van het stadsstrand).

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de watervergunning en de bijbehorende stukken liggen van vrijdag 7 oktober tot en met donderdag 17 november voor iedereen ter inzage in het stadhuis, Nieuwe Steen 1 Hoorn. Het bestemmingsplan is ook digitaal te bekijken via www.hoorn.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op het identificatienummer NL.IMRO.0405.BPStadsstrand-va01, of op de naam ‘Stadsstrand’.

 

Begrenzing van het projectgebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft het stadsstrand, gelegen aan de Westerdijk in Hoorn, en de locaties van de aansluiting van drie bruggen op de Westerdijk. De watervergunning ziet op werkzaamheden die nodig zijn om het stadsstrand af te bouwen en geschikt te maken voor openstelling.

 

Doel van het nieuwe bestemmingsplan

Het vaststellen van het bestemmingsplan en de watervergunning is noodzakelijk om de inrichting en afbouw van het stadsstrand mogelijk te maken.

 

Wijzigingen

De gewijzigde vaststelling ziet op:

- aanpassing en aanvulling van de begripsbepaling in verband met de komst van een kiosk of foodtruck;

- verduidelijking van de bouwregels van het horeca paviljoen;

- correctie van de bestemmingslegging bij de aansluiting van de bruggen op de Westerdijk;

- aanpassing van de regels omtrent verharden in verband met bescherming van de waterkering.

 

Indienen van beroep

Binnen de periode van terinzageligging kan tegen het besluit beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door:

- een ieder, die het niet eens is met de wijzigingen ter opzichte van het ontwerpbestemmingsplan;

- belanghebbenden;

- niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan hebben ingediend;

- niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

 

Een beroepschrift dient te worden gestuurd aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift kan ook digitaal, via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht worden ingediend. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) vereist.

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

 

Verzoek om voorlopige voorziening

Degene die tijdig beroep instelt, kan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening of schorsing van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de inwerkingtreding van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening kan schriftelijk dan wel digitaal worden gestuurd naar voornoemd adres van de Raad van State.

 

Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven