Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard tot wijziging van de Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2020 gemeente Nissewaard

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;

 

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

 

besluit de volgende beleidsregels vast te stellen:

 

Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2020 gemeente Nissewaard, eerste wijziging.

Artikel I  

De Beleidsregels Wet maatschappelijke ondersteuning 2020 gemeente Nissewaard worden gewijzigd als volgt.

 

A.

 

Aan artikel 80 Eigen bijdrage wordt een alinea toegevoegd, die luidt als volgt:

 

Ontheemde Oekraïners zijn geen bijdrage verschuldigd voor een maatwerkvoorziening of een PGB door ontbrekende betalingscapaciteit dan wel omdat de verschuldigdheid nadelige gevolgen heeft voor de doelstellingen van een integrale dienstverlening of persoonsgerichte aanpak, gedurende de Regeling Tijdelijke Bescherming onder de bepalingen van het uitvoeringsbesluit van de Raad van de Europese Unie, (EU) 2022/382, en de daaropvolgende uitvoeringsbesluiten. Wanneer het uitvoeringsbesluit niet meer van kracht is, is deze toevoeging op artikel 80 niet meer van toepassing.

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het gemeenteblad waarin het wordt geplaatst en het werkt terug tot en met 1 juli 2022.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard op 20 september 2022.

De gemeentesecretaris,

mr. M.L.M. Weerts

De burgemeester,

mr. F. van Oosten

Naar boven