Kennisgeving publicatie milieueffectrapportage (m.e.r.) afwegingskader windenergie

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 7.27 van de Wet Milieubeheer bekend dat vanaf 3 oktober 2022 tot en met 14 november 2022 de milieueffectrapportage afwegingskader windenergie voor iedereen ter inzage ligt in het gemeentehuis van Meierijstad, Stadhuisplein 1 te Veghel. De notitie is digitaal beschikbaar als bijlage bij deze officiële bekendmaking.

 

Aanleiding

De gemeente Meierijstad kijkt naar manieren om op een duurzame wijze energie op te wekken binnen de gemeentegrenzen. Bijvoorbeeld met zonne-energie en windenergie. In 2021 is daarom gestart met het ‘Afwegingskader Wind’. In dit document wordt opgeschreven welke voorwaarden we stellen aan het plaatsen van windmolens. Onderdeel hiervan is het opstellen van een milieueffectrapportage. Hierin worden de milieueffecten van de plaatsing van windmolens omschreven.

Het concept hiervan is nu gereed en wordt nu ter inzage gelegd voor zienswijzen.

 

Inzage & Zienswijzen

Door middel van deze kennisgeving wordt een ieder in de gelegenheid gesteld schriftelijk of mondeling een zienswijze over de milieueffectrapportage naar voren te brengen.

De m.e.r. ligt vanaf 3 oktober 2022 tot en met 14 november 2022 ter inzage bij de informatiebalie van het gemeentehuis van de gemeente Meierijstad, Stadhuisplein 1 in Veghel.

U kunt uw zienswijze over de milieueffectrapportage richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Meierijstad, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel.

Rekening houdend met de mogelijke reacties en adviezen zal het MER daarna definitief wordt voorgelegd aan de gemeenteraad als onderdeel van het nog op te stellen beleid duurzame opwek.

 

Informatie

U kunt voor nadere informatie, of om een mondelinge zienswijze in te brengen, contact opnemen met het werkatelier Gebiedsontwikkeling en Planologie bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

Naar boven