Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘De Passerot 18 in Wijchen’

Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 29 september 2022 het bestemmingsplan ‘De Passerot 18 in Wijchen’ gewijzigd heeft vastgesteld. Dit naar aanleiding van de tussenuitspraak van de Raad van State van 20 april 2022 over dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van vier vrijstaande woningen in een erfachtige setting op het perceel De Passerot 18 in Wijchen. De aangebrachte wijziging betreft een nadere motivering van de ontwikkeling in relatie tot bestaand beleid. Het eveneens vastgestelde beeldkwaliteitsplan biedt een toetsingskader voor aanvragen om omgevingsvergunning. Het beeldkwaliteitsplan is bedoeld om erop toe te zien dat bouwplannen voldoende samenhang en esthetische kwaliteit vertonen en dat ze passen in de omgeving. Het beeldkwaliteitsplan wordt onderdeel van de Nota Ruimtelijke Kwaliteit.

 

Ter inzage

De schriftelijke stukken die betrekking hebben op bovengenoemde besluiten zijn op afspraak in te zien bij de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u daar een mondelinge toelichting krijgen. De medewerkers zijn voor het maken van een af spraak telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 088-432 70 00 of per e-mail via bouwenenleefomgeving@drutenwijchen.nl. De stukken kunnen ook digitaal worden bekeken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is: NL.IMRO.0296.BPdepasserot18- VG02.

 

Beroep

De termijn voor het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan bedraagt zes weken en vangt aan op 6 oktober 2022. Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door andere belanghebbenden. De besluiten treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat indien u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden na afloop van de beroepstermijn in werking treden, u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treden het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Wijchen, 5 oktober 2022

Burgemeester en wethouders van Wijchen

mevrouw M. van Beek, burgemeester

drs. R. Boer, secretaris

Naar boven