Voorontwerp bestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Dorpsstraat 108 en 110’

De gemeenteraad van Vlieland, bijeengekomen in een openbare vergadering op 12 september 2022, heeft het besluit genomen in te stemmen met voorontwerpbestemmingsplan ‘Oost-Vlieland – Dorpsstraat 108 en 110’ en dit plan vrij te geven voor de inspraak- en overlegprocedure.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de Dorpsstraat 108 op Vlieland is een supermarkt gevestigd. Het is één van de drie aanwezige supermarkten op het eiland en inmiddels in verouderde staat. De supermarkt heeft daarom het voornemen om het pand te herontwikkelen en een moderne supermarkt te realiseren. Ten behoeve daarvan is het perceel Dorpsstraat 110 aangekocht. Het voornemen is om het bestaande pand en het aangrenzende woonhuis te slopen en ter plaatse een volledig nieuw gebouw te realiseren over de twee percelen. Op de begane grond wordt de supermarkt gerealiseerd, waarvan het magazijn op de eerste verdieping komt. Tevens worden op de verdiepingen twee bovenwoningen, vier studio’s en ruimte voor huisvesting van tijdelijk personeel gerealiseerd. Dit plan is in de raad en aan de bewoners van Vlieland gepresenteerd. Met de gemaakte opmerkingen is zoveel mogelijk rekening gehouden om te komen tot een toekomstbestendige supermarkt op Vlieland passend op de gegeven locatie.

Om het voornemen juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken is een nieuw bestemmingsplan opgesteld, waarbij de voorgenomen indeling en functie toekenning in het gebied mogelijk wordt gemaakt.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het voorontwerp bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 3 oktober 2022 tot en met maandag 14 november 2022 ter inzage. U kunt het plan inzien tijdens openingstijden van het gemeentehuis of op afspraak. Het voorontwerp bestemmingsplan is digitaal beschikbaar:

- via de landelijke website https://www.ruimtelijkeplannen.nl/

het planidentificatienummer voor ruimtelijke plannen is: NL.IMRO.0096.20210586-VO01

- op Overheid.nl officiële bekendmakingen

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen een schriftelijke reactie indienen. Deze kunt u sturen aan burgemeester van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Wilt u uw reactie mondeling geven? Dat kan door contact op te nemen met de heer J. Kleefstra via het telefoonnummer 0611742571. U kunt geen reactie via e-mail indienen.

 

Naar boven