Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2.1, 2.10 en 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, de omgevingsvergunning en de verklaring van geen bedenkingen voor ‘realiseren van een zonnepark op het perceel BNK sectie A nummers 5510, 5508, 5428, 5426 en 6585 te Bunnik’ ter inzage liggen.
V
erklaring van geen bedenkingen (VVGB)
Op 22 september 2022 heeft de gemeenteraad van de gemeente Bunnik een verklaring van geen bedenkingen afgegeven voor het realiseren van een zonnepark op het perceel BNK sectie A nummers 5510, 5508, 5428, 5426 en 6585 te Bunnik in afwijking van het bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011.
Inhoud plan
De vergunningaanvraag betreft een project voor het bouwen van een zonnepark met bijbehorende bouwwerken in het gebied ten zuiden van de A12 nabij de limesbaan. Deze ontwikkeling past niet in het huidige bestemmingsplan Buitengebied Bunnik 2011. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. De gemeenteraad heeft een zogenaamde ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven.
Met een verklaring van geen bedenkingen kan op grond van artikel 2.1, eerste lid, onder c en 2.12, eerste lid onder a, onder 3◦ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), afgeweken worden van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders heeft de omgevingsvergunning verleend.
Inzage
De omgevingsvergunning en alle daarbij behorende stukken en de verklaring van geen bedenkingen liggen vanaf donderdag 29 september 2022 tot en met woensdag 9 november 2022 ter inzage:
Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?
U kunt het plan binnen de genoemde termijn als volgt raadplegen:
Via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl;
Digitaal en op papier in het gemeentehuis.
Beroep
indienen
Vanaf donderdag 29 september 2022 tot en met woensdag 9 november 2022 kunnen belanghebbenden beroep indienen tegen de omgevingsvergunning en/of de VVGB bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.
Inwerkingtreding van het besluit
Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl.
Crisis- en herstelwet
Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.