Vaststelling ontwerpbestemmingsplan ‘Facetherziening Buisleiding Hoornaar – MR Reijerscop (Montfoort)’ en bijbehorend m.e.r.-beoordelingsbesluit’

Burgemeester en wethouders van Montfoort maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college het ontwerpbestemmingsplan ‘Facetherziening Buisleiding Hoornaar – MR Reijerscop (Montfoort)’ heeft vastgesteld op 6 augustus 2022.

Inhoud

De Gasunie is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een gastransportleiding vanaf Hoornaar naar Reijerscop bij Utrecht. Het tracé loopt door zes gemeenten, te weten Utrecht, Montfoort, IJsselstein, Lopik, Vijfheerenlanden en Molenlanden. Voor Montfoort gaat het om twee tracédelen, geheel in het buitengebied. Om deze leiding mogelijk te maken is door de zes afzonderlijke gemeenten een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Het ontwerpbestemmingsplan voor het deel dat binnen de gemeentegrenzen van Montfoort ligt, is op 9 augustus vastgesteld door het college van de gemeente Montfoort.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit

Op basis van de Wet milieubeheer, in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage dient voor bepaalde besluiten een m.e.r.-beoordeling uitgevoerd te worden om na te gaan of een milieueffectrapport (MER) vereist is. In het m.e.r.-beoordelingsbesluit voor het ontwerpbestemmingsplan Facetherziening Buisleiding Hoornaar – MR Reijerscop (Montfoort) is bepaald dat er geen MER nodig is. De motivering is opgenomen in het ontwerpbestemmingsplan. Dit beoordelingsbesluit is afzonderlijk vastgesteld door de colleges van de zes gemeenten. Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt dit m.e.r.-beoordelingsbesluit beschouwd als een voorbereidingshandeling, waartegen geen bezwaar of beroep open staat, tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft. Voor zienswijzen op het planvoornemen wordt verwezen naar de procedure van het ontwerpbestemmingsplan.

Terinzagelegging

Van 28 september 2022 tot en met 8 november 2022 liggen het ontwerpbestemmingsplan op werkdagen ter inzage bij de publieksbalie van het Huis van Montfoort (stadskantoor), Kasteelplein 5 te Montfoort. Ook is het ontwerpbestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de nationale website www.ruimtelijkeplannen.nl(identificatienummer: NL.IMRO.0335.BPGasleidingEneco-ON01).

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen een zienswijze indienen ten aanzien van dit plan en tegen het ontwerpbesluit hogere waarden. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Montfoort, Postbus 41, 3417 ZG in Montfoort, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Facetherziening Buisleiding Hoornaar – MR Reijerscop (Montfoort)’.

Het indienen van een zienswijze per mail is niet toegestaan.

Een schriftelijke zienswijze dient minimaal de volgende gegevens te bevatten:

  • 1.

    uw volledige naam en adresgegevens;

  • 2.

    de datum waarop u de brief schrijft;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent;

  • 4.

    de reden waarom u het hier niet mee eens bent;

  • 5.

    uw handtekening.

Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de heer De Jong via RO@Montfoort.nl of via telefoonnummer 0348-476400.

Meer informatie

Voor meer informatie over het bestemmingsplan kunt u contact met opnemen met de heer C. de Jong van de gemeente Montfoort via het algemene nummer (0348) 476400 of via RO@Montfoort.nl

Naar boven