Voorontwerpbestemmingsplan ‘3de herziening bestemmingsplan buitengebied Bergeijk’

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan ‘3de herziening bestemmingsplan buitengebied Bergeijk’ gedurende vier weken voor iedereen ter inzage wordt gelegd.

Inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan '3de herziening bestemmingsplan buitengebied Bergeijk' met identificatienummer NL.IMRO.1724.BPUdhb0104-VOOR ligt met ingang van dinsdag 27 september 2022 gedurende vier weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het voorontwerpbestemmingsplan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch via 0497-551455 of via de receptie. Tegen vergoeding kan een exemplaar van het voorontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/bestemmingsplan-buitengebied en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het voorontwerpbestemmingsplan '3de herziening bestemmingsplan buitengebied Bergeijk’ voorziet in het doorvoeren van wijzigingen in het bestemmingsplan buitengebied. De wijzigingen vallen uiteen in vier onderdelen:

  • 1.

    De aanpassingen vanwege nieuwe gemeentelijke beleidsinzichten met betrekking tot gebruik van vrijkomende voormalig agrarische bedrijfsbebouwing, het aanleggen van zonnepanelen binnen voormalige agrarische bouwvlakken en de actualisatie van de gebiedsvisie voor bebouwingsconcentraties.

  • 2.

    De aanpassingen vanwege de afstemming op de provinciale Interim omgevingsverordening.

  • 3.

    Aanpassingen die het gevolg zijn van aanvullingen, verbeteringen en correcties op basis van praktijkervaringen met het geldende bestemmingsplan.

  • 4.

    Aanpassingen die het gevolg zijn van planologische wijzigingen die in de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden.

Inspraakreactie

Iedereen kan vanaf dinsdag 27 september 2022 gedurende vier weken schriftelijk of mondeling zijn/haar inspraakreactie op het voorontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge inspraakreactie en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met de heer J. van Mierlo op het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge inspraakreactie zal een verslag worden gemaakt. De inhoud en beantwoording van de schriftelijke en mondelinge reacties worden in de bij het bestemmingsplan behorende toelichting opgenomen.

Bergeijk,

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

J.J. van der Windt

Gemeentesecretaris ad interim

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven