Artikel I wijzigingen Algemene subsidieverordening Zwolle

Besluit van de raad van de gemeente Zwolle tot wijziging van de Algemene subsidieverordening Zwolle

 

De raad van de gemeente Zwolle;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 juli 2022;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet;

overwegende dat het wenselijk is de Algemene Subsidieverordening Zwolle te wijzigen in verband met het intrekken van Afdeling 1.1. tot en met Afdeling 1.7 van die verordening en een goede aansluiting te waarborgen van de resterende hoofdstukken van deze verordening bij de Algemene Subsidieverordening Zwolle 2022 die voor de genoemde Afdeling 1.1. tot en met 1.7 in de plaats komt;

overwegende dat enkele hoofdstukken en artikelen van de Algemene Subsidieverordening Zwolle niet meer actueel zijn;

besluit vast te stellen de volgende wijzigingen in de Algemene Subsidieverordening:

Artikel 2:13 Subsidieaanvraag komt te luiden:

  • 1.

    De subsidieaanvraag wordt ingediend voor 1 juni in het jaar voorafgaand aan het jaar waarop de subsidieaanvraag betrekking heeft;

  • 2.

    De subsidieaanvraag voldoet aan de in artikel 9 van de ASV Zwolle 2022 genoemde indieningseisen waarbij de begroting is voorzien van een financiële verantwoording van het voorgaande jaar.

Artikel 2:14 Subsidieverlening en -vaststelling komt te luiden: Toekenning van de subsidie vindt plaats in de vorm van een besluit tot subsidievaststelling.

Hoofdstuk 5: Voor en door jongeren wordt ingetrokken, waarmee de artikelen 5.1 tot en met 5.6 vervallen.

Artikel 11:8 Subsidieverlening komt te luiden:

1. Het ambtelijk evenementenoverleg beoordeelt de aanvragen en adviseert het college omtrent de subsidieverlening. In het advies wordt de verdeling over de verschillende subsidieaanvragers aangegeven.

2. De commissie beoordeelt of een aanvraag voor een cultureel evenement voldoet aan de criteria zoals gesteld in artikel 11:3 lid 3 van de ASV Zwolle 2022 en brengt hierover advies uit aan het college.

Hoofdstuk 14B: Aangepast sporten – incidentele activiteiten speciale en/of reguliere sportverenigingen wordt ingetrokken, waarmee de artikelen 14B:1 tot en met 14B:6 vervallen.

Artikel 15.20 Weigeringsgronden komt te vervallen. Artikel 16.8.2 Verantwoording, eerste lid komt te luiden:

1. In afwijking van het bepaalde in Hoofdstuk 4 van de ASV Zwolle 2022 geldt te allen tijde dat bij de jaarrekening een beoordelingsverklaring of een controleverklaring, opgesteld door een accountant als bedoeld in artikel 393 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt overlegd.

Hoofdstuk 25: Stimulering duurzaamheid en woningbouwproductie wordt ingetrokken, waardoor de artikelen 25.1 tot en met 25.6 vervallen.

Artikel 26.4 lid 6 komt te vervallen.

 

Hoofdstuk 27: Duurzame ontwikkeling Dieze-Oost wordt ingetrokken, waarmee de artikelen 27.1 tot en met 27.7 vervallen.

Artikel 28.6 Aanvullende weigeringsgronden komt te luiden:

De subsidieaanvraag kan, naast de artikelen 4:25 en 4:35 van de Awb en artikel 12 van de ASV Zwolle 2022, geweigerd worden indien:

a. naar het oordeel van het College de continuïteit van de te subsidiëren activiteiten onvoldoende door de subsidieaanvrager kan worden gewaarborgd;

b. naar het oordeel van het College onvoldoende wordt aangetoond dat de ondersteuning voldoet aan de kwaliteitseisen, zoals nader omschreven in de bijlage Kwaliteitseisen maatwerkvoorzieningen Wmo, behorend bij de Verordening maatschappelijke ondersteuning;

c. de subsidieaanvrager een aanwijzing, maatregel of boete opgelegd heeft gekregen van een gemeente of van een van de instanties zoals genoemd in artikel 28.5 in de periode van drie jaar voorafgaand aan het jaar voorafgaand aan de aanvraag en/of de inzet van de ondersteuning;

d. de subsidieaanvrager in een periode van drie jaar voorafgaand aan de aanvraag en/of de inzet van de ondersteuning bij rechterlijke uitspraak onherroepelijk is veroordeeld;

e. de aanbieder zich niet heeft gehouden aan de gestelde eisen met betrekking tot aanvraag, tussenrapportage en verantwoording van de subsidie, in de drie jaar voorafgaand aan de aanvraag en/of aan de inzet van de ondersteuning;

f. één of meerdere leden van de coöperatie niet voldoen aan de subsidie-eisen.

Hoofdstuk 31: Corona-noodsteun faciliterende en presenterende instellingen cultuur wordt ingetrokken, waarmee de artikelen 31.1 tot en met 31.9 vervallen.

Artikel 32.6 Aanvullende weigeringsgronden komt te luiden:

De subsidieaanvraag kan, naast de artikelen 4:25 en 4:35 van de Awb en artikel 12 van de ASV Zwolle 2022, geweigerd worden indien:

a. naar het oordeel van het College de continuïteit van de te subsidiëren activiteiten onvoldoende door de subsidieaanvrager kan worden gewaarborgd.

b. naar het oordeel van het College onvoldoende wordt aangetoond dat de ondersteuning voldoet aan de kwaliteitseisen, zoals nader omschreven in de bijlage Kwaliteitseisen maatwerkvoorzieningen Wmo, behorend bij de Verordening maatschappelijke ondersteuning.

c. de subsidieaanvrager een aanwijzing, maatregel of boete opgelegd heeft gekregen van een gemeente of van een van de instanties zoals genoemd in artikel 32.5 lid 1 in de periode van drie jaar voorafgaand aan het jaar voorafgaand aan de aanvraag en/of de inzet van de ondersteuning;

d. de subsidieaanvrager in een periode van drie jaar voorafgaand aan de aanvraag en/of de inzet van de ondersteuning bij rechterlijke uitspraak onherroepelijk is veroordeeld.

e. de aanbieder zich niet heeft gehouden aan de gestelde eisen met betrekking tot aanvraag, tussenrapportage en verantwoording van de subsidie, in de drie jaar voorafgaand aan de aanvraag en /of aan de inzet van de ondersteuning.

f. één of meerdere leden van een coöperatie niet voldoen aan eisen die in deze verordening worden gesteld aan een subsidieaanvraag.

Artikel 34:9 Weigeringsgronden komt te luiden:

In aanvulling op de weigeringsgronden genoemd in artikel 4:25 en 4:35 van de Algemene wet bestuursrecht en in artikel 12 van de ASV Zwolle 2022, weigert het college de subsidie geheel of gedeeltelijk wanneer:

a. niet voldaan wordt aan het gestelde in deze verordening;

b. de aanvraag in onvoldoende mate bijdraagt of tegenstrijdig is met de beoogde doelstelling en beoogde resultaten;

c. het doelgroepbereik en/of het effect dat van de activiteiten verwacht wordt in verhouding tot het aangevraagde bedrag onvoldoende zijn;

d. de subsidieaanvrager een aanwijzing, maatregel of boete opgelegd heeft gekregen in de periode van drie jaar voorafgaand aan het jaar van de aanvraag dan kan het college de subsidieaanvraag weigeren.

Artikel II Inwerkingtreding Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

 

Naar boven