Gemeente Beesel-Bekendmaking voorgenomen grondverkoop, gedeelte van perceel kadastraal sectie L 496 gelegen achter de Paardebloemstraat 4 te Reuver, aan aangrenzend perceel.

Aanleiding

Vanwege het gelijkheidsbeginsel, dat strekt tot het bieden van gelijke kansen, moet de overheid bij het voornemen tot verkoop van een schaarse onroerende zaak volgens de Hoge Raad via een selectieprocedure ruimte bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen. Dit kan achterwege blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. In dat geval moet het voornemen tot de een-op-een verkoop wel (gemotiveerd) bekend worden gemaakt.

Motivering grondverkoop

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel geeft hierbij kennis van zijn voornemen tot verkoop van perceel grond, gelegen nabij de Paardebloemstraat 4 te Reuver. Het betreft een gedeelte van het perceel, kadastraal bekend gemeente Beesel, sectie L nummer 496 met een oppervlakte van in totaal circa 27 m2. Omdat het een aangrenzend perceel is, zijn er geen andere gegadigden die in aanmerking komen voor het in eigendom verkrijgen van het perceel grond. Gelet op het voorgaande zijn burgemeester en wethouders van de gemeente Beesel van mening dat er geen andere serieuze gegadigden in aanmerking komen voor de aankoop van het betreffende perceel. De gemeente acht de voorgenomen een-op-een verkoop aan het aangrenzende perceel, zonder selectieprocedure, daarom toelaatbaar.

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen grondverkoop en merkt u zichzelf aan als belanghebbende (te weten: een gegadigde partij die grenst aan het betreffende perceel), dan dient u dat kenbaar te maken binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met team Ruimtelijke Ontwikkeling via 077-4749228 of via info@beesel.nl.

 

Naar boven