Wijzigingsplan ‘Otterlo, Lange Heideweg 17-19’ gewijzigd vastgesteld

 

Zaaknummer 2021BP067

 

Op 6 september 2022 heeft het college van burgemeester en wethouders van Ede, op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening, het wijzigingsplan ‘Otterlo, Lange Heideweg 17-19’ gewijzigd vastgesteld. Dit vastgestelde wijzigingsplan heeft identificatienummer NL.IMRO.0228.BPW2022AGBG0011-0301.

Inzage

U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 29 september tot en met donderdag 10 november 2022 inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer 14 0318.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

Het gebied waar dit plan over gaat zijn de percelen Lange Heideweg 17 en 19 in Otterlo. Het plan voorziet in functieverandering van het agrarisch bedrijf naar wonen, waarbij alle bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en de twee huidige bedrijfswoningen een reguliere woonbestemming krijgen. Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het plan zoals dat als ontwerp ter inzage heeft gelegen:

 

Wijzigingen verbeelding

De vorm van het bestemmingsvlak Wonen bij Lange Heideweg 19 is aangepast, waardoor het te behouden deel van de bestaande schuur ten zuiden van de woning binnen het bestemmingsvlak ligt.

Daarnaast is de bouwaanduiding ‘200 m² bijgebouwen toegestaan’ opgenomen op de verbeelding bij het perceel Lange Heideweg 19.

 

Wijzigingen planregels

  • Het landschappelijk inpassingsplan en de sloopkaart, die (bindend) onderdeel uitmaken van de regels, zijn aangepast zodat de schuur van 200 m² behouden kan blijven.

 

 

Wijzigingen toelichting

  • In de toelichting is de gewijzigde situatie bij Lange Heideweg 19 als gevolg van behoud van de bestaande schuur verwerkt.

  •  

Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van wijzigingen bij het vastgestelde wijzigingsplan.

Beroep

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kunt u gedurende de inzageperiode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Zowel het beroepschrift als het eventuele verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen bij de Raad van State en/of een voorlopige voorziening te vragen. Dit kan via de website https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

 

Naar boven