Gemeente Zeewolde, verleende omgevingsvergunning, uitgebreide procedure, hoek Priempad – Gooiseweg, het realiseren van een tijdelijk zonnepark met bijbehorende bouwwerken (25 jaar)

Wij hebben op 21 september 2022 een omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een tijdelijk zonnepark met bijbehorende bouwwerken (25 jaar), activiteit 1,3*, met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a 3 Wabo op het perceel ZWD03 B 621 bij de hoek Priempad - Gooiseweg. Er is ook een besluit genomen dat hiervoor geen milieueffectrapportage noodzakelijk is. De vergunning heeft dossiernummer: 20Z0001744.

 

Zienswijzen Er is wel een zienswijze ingediend over de ontwerpvergunning.

 

De omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerpvergunning gewijzigd.

 

Ter inzage De stukken liggen vanaf 28 september 2022 ter inzage bij het Publiekscentrum in het gemeentehuis tijdens openingstijden. U kunt het besluit ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl. De volledige aanvraag en overige relevante stukken zijn, gezien de omvang daarvan, uitsluitend bij het publiekscentrum in te zien. Voor het inzien van het plan dient u een afspraak te maken met het Publiekscentrum. U kunt daarvoor het algemene nummer 036-5229522 bellen.

 

Beroep instellen Gedurende 6 weken na deze datum, dus van 29 september tot en met 9 november 2022, kunt u schriftelijk beroep instellen bij de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, o.v.v. bodemzaken, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht, indien: 1. u belanghebbende bent of; 2. u tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp besluit of; 3. u aan kunt tonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen; 4. u zich niet kunt vinden in de bij de vergunning aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerp besluit.

 

Crisis- en herstelwet Op deze verleende omgevingsvergunning voor het realiseren van een zonnepark bij de hoek Priempad – Gooiseweg is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Het betreft een project als bedoeld in categorie 1 van bijlage 1 van deze wet. Dit betekent onder meer dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Als het beroepschrift geen beroepsgronden bevat, is het beroep niet-ontvankelijk. Het is daardoor niet mogelijk om een zogenaamd “pro forma-beroepschrift” in te dienen (een beroep op nader in te dienen gronden). Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij tijdens deze termijn beroep wordt ingesteld en ook een verzoek om een voorlopige voorziening is gedaan bij de rechtbank.

 

De vergunning treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. In het beroepschrift moet u motiveren waarom u het niet eens bent met het besluit en u moet het ondertekenen.

U kunt ook online het beroepschrift en een eventueel daarmee samenhangend verzoek om voorlopige voorziening indienen bij deze rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven