Bekendmaking vaststelling EU-geluidsbelastingkaarten gemeente Geldrop-Mierlo

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo maken bekend dat zij op 13 september 2022 de geluidsbelastingkaarten hebben vastgesteld als bedoeld in artikel 11.6 lid 4 van de Wet milieubeheer.

De kaarten zijn te bekijken op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo: www.geldrop-mierlo.nl en op de site van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant: www.odzob.nl/eu-geluidkaarten.

Deze kaarten en andere stukken die van belang zijn liggen van 22 september 2022 voor een periode van 6 weken (tot en met 27 oktober 2022) ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, De Meent 2 in Geldrop. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur.

De verplichting tot het opstellen van een geluidsbelastingkaart is opgenomen in artikel 11.6 lid 4 van de Wet milieubeheer en vloeit voort uit de implementatie van de Europese Richtlijn omgevingslawaai in Nederland. De geluidsbelastingkaart is een weergave van de geluidsbelasting die veroorzaakt wordt door wegen, spoorwegen en bedrijven in of nabij de gemeente. Daarbij wordt ook duidelijk gemaakt hoeveel geluidsgevoelige objecten, geluidsgevoelige terreinen en stille gebieden er zijn en hoeveel bewoners van woningen in een bepaald gebied aan bepaalde waarden van geluidsbelasting worden blootgesteld. Tegen de vaststelling van deze kaart is geen bezwaar of beroep mogelijk. De kaart is de basis voor het actieplan dat burgemeester en wethouders medio 2024 moeten vaststellen. In dit plan tref je het geluidsbeleid aan voor de periode 2024-2029.

Centraal in het nog op te stellen plan staan de zogenaamde plandrempels. Als de geluidsbelasting hoger is dan de plandrempel, worden ook de voorgenomen maatregelen aangegeven waarmee de overschrijdingen ongedaan kunnen worden gemaakt. Het ontwerp van dit plan zal worden gepubliceerd, waarbij iedereen zijn zienswijze naar voren kan brengen.

Geldrop, 15 september 2022

Naar boven