Gemeente Heerlen – bekendmaking wet geluidhinder

 

 

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat zij voornemens zijn om in te stemmen met een verzoek om vaststelling van hogere grenswaarden vanwege het wegverkeerslawaai als bedoeld in de Wet geluidhinder ten behoeve van het plan voor 24 woningen binnen het vast te stellen bestemmingsplan Hof van Heerlen aan de Burg. Gijzelslaan te Heerlen.

Het verzoek strekt ertoe om voor de binnen dit plan gelegen woningen waar vanwege het wegverkeer afkomstig van de Burg.Gijzelslaan en/of de Welterlaan en/of de Benzenraderweg de wettelijk toegestane geluidbelasting (de zogenaamde voorkeursgrenswaarde) op de gevel wordt overschreden, een zogenaamde hogere waarde vast te stellen.

Het besluit en de bijbehorende stukken (o.a. de aanvraag en het akoestisch rapport) liggen met ingang van 26 september 2022 gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage in de ontvangsthal van het Stadskantoor aan de Geleenstraat 25 te Heerlen en wel op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdagavond tot 20.00 uur.

Tegen deze beschikking kan binnen zes weken na de dag waarop deze beschikking bekend is gemaakt een bezwaarschrift worden ingediend. Desnoods kan een pro forma bezwaarschrift worden ingediend, waarna een termijn wordt gegeven voor het indienen van een gemotiveerd bezwaarschrift.

Een bezwaarschrift kan digitaal of schriftelijk worden ingediend.

Om een bezwaarschrift digitaal in te dienen, moet gebruik worden gemaakt van het webformulier op de gemeentelijke website.

Een schriftelijk bezwaarschrift dient te worden geadresseerd aan het college van burgemeester en wethouders (Team Juridische Zaken, Postbus 1, 6400 AA Heerlen). Een fax naar (045) 560 3953 is ook mogelijk.

Het bezwaarschrift dient ten minste te bevatten;

- tegen welk besluit bezwaar wordt ingediend

- de datum en het kenmerk van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

- de naam, adres en woonplaats van degene die bezwaar maakt

- de redenen van het bezwaar

- de handtekening van degene die bezwaar indient.

Wordt voor iemand anders bezwaar gemaakt, bijvoorbeeld namens een bedrijf of een vereniging, dan dient tevens te worden meegezonden een machtiging of een kopie van de statuten zodat blijkt dat degene die bezwaar indient bevoegd is dat te doen.

Spoedeisende situatie

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Als een bezwaarschrift wordt ingediend en er is sprake van een spoedeisende situatie, dan kan tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Bestuursrecht (Postbus 950,6040 AZ Roermond). Het verzoek kan ook digitaal bij genoemde rechtbank worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Naar boven