Voorgenomen gronduitgifte (project De Mijlpaal)

Het project De Mijlpaal is geprojecteerd op de gronden plaatselijk bekend als Brabantring 1 te Nuenen, kadastraal bekend als gemeente Nuenen, sectie F, nummers 1752, 4089 en 4360, gezamenlijk ter grootte van circa 8.700 m². De gemeente Nuenen c.a. geeft hierbij kennis voornemens te zijn delen van deze gronden te verkopen te weten:

  • een nader te splitsen deel van perceelnummer 4089 ter grootte van 121 m² alsmede een nader te splitsen deel van perceelnummer 4360 ter grootte van 2.276 m², aan de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Woongroep De Mijlpaal, gevestigd te Nuenen, ten behoeve van het realiseren van een woongebouw met 19 zelfstandige appartementen voor een specifieke doelgroep, waar zorg kan worden aangeboden en waar de bewoners naar elkaar willen omzien;

  • een nader te splitsen deel van perceelnummer 4360 ter grootte van 703 m², aan de besloten vennootschap Aplomb kwartier B.V. i.o., gevestigd te Nuenen, alsmede de vennootschap onder firma Wammes Apotheken v.o.f., kantoorhoudende te Nuenen, ten behoeve van het realiseren van een gezondheidscentrum met daarin ruimte voor een apotheek en een huisartsenpraktijk.

De gemeente Nuenen c.a. meent dat beoogd kopers de enige serieuze gegadigden zijn om bedoelde gronden aan uit te geven omdat:

  • beide initiatieven invulling geven aan de opgaven als bepaald voor dit gebied in de Structuurvisie Nuenen-Zuid;

  • de gemeente Nuenen c.a. zich daartoe reeds contractueel heeft verplicht ruimschoots voordat het Didam-arrest is gewezen en de gemeente Nuenen c.a. deze afspraken wenst na te komen;

  • beoogd kopers alsmede de gemeente Nuenen c.a. vertrouwd hebben op voornoemde bestaande contractuele afspraken en op basis daarvan het project reeds in grote mate is geoptimaliseerd en planologisch voorbereid hetgeen met aanzienlijke investeringen voor alle betrokken partijen gepaard gaat. Het is daarom niet redelijk en billijk om het project in deze fase nog af te breken;

  • Het gezondheidscentrum invulling geeft aan een maatschappelijke functie waaraan behoefte blijkt te zijn vanuit de omgeving.

Vervaltermijn

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Bent u het niet eens met de deze voorgenomen verkoop, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Eindhoven. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar b.kockelkorn@nuenen.nl onder vermelding van ‘Voorgenomen gronduitgifte (project De Mijlpaal)’.

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de koopovereenkomsten te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Nuenen c.a. en de beoogd kopers zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de overeenkomsten zou worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de gemeente Nuenen c.a. uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

Nuenen, 20 september 2022

Burgemeester en wethouders Nuenen ca

Naar boven