Lijst met voorgenomen verkopen snippergroen Didam-arrest

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de aankoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop.

De gemeente Land van Cuijk heeft het voornemen om snippergroen gelegen grenzend aan onderstaand adres te verkopen aan de eigenaar van het naastgelegen percelen. De gemeente geeft hiermee uitvoering aan haar snippergroenbeleid. In dit beleid is opgenomen dat snippergroen enkel verkocht wordt aan eigenaren van het aan het snippergroen grenzend perceel, ter uitbreiding van het eigen perceel.

De gemeente zal 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot het verkopen van het perceel, tenzij zich voordien een gegadigde heeft gemeld die op basis van het beleid eveneens in aanmerking komt voor aankoop van het betreffende perceel. Uw ziens- wijze (schriftelijk of mondeling) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. Z/22/068049.

Adres:

Kadastrale gegevens:

Oppervlakte:

Datum publicatie:

De Smient 60

Gemeente Grave, sectie A, nummer 3054 (ged.)

34 m2

20 septeber 2022

Naar boven