Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “De Plantage” NL.IMRO.0501.deplantage-0110

Burgemeester en wethouders van Brielle maken bekend dat inspraak wordt gevraagd op het voorontwerpbestemmingsplan “De Plantage”. Het voorontwerpbestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 23 september tot en met donderdag 3 november 2022 in dit kader ter inzage.

Plangebied en inhoud van het plan

Aan de Plantageweg te Brielle staat het zorggebouw De Plantage van de zorginrichting Careyn. De zorgaanbieder Careyn heeft de wens om het bestaande, verouderde verzorgingshuis “Careyn De Plantage” in Brielle te vervangen door nieuwbouw. De beoogde locatie van de nieuwbouw van het verzorgingshuis is op een grotendeels onbebouwd stuk grond, momenteel in gebruik als dierenweide, ten noorden van het huidige verzorgingshuis. Hierdoor kan tijdens de bouw van het nieuwe verzorgingshuis het bestaande verzorgingshuis in gebruik worden gehouden. Zodra het nieuwe verzorgingshuis in gebruik is genomen, kan het oude verzorgingshuis aan de zuidzijde van het plangebied gesloopt worden. Hiermee komt er ruimte vrij op de locatie om woningbouw te ontwikkelen. Dit deel van het terrein zal na de wijziging van het bestemmingsplan worden verkocht aan een projectontwikkelaar die de reguliere woningbouw zal ontwikkelen. De beoogde toekomstige invulling van deze vrijkomende gronden bestaat uit 120 woningen. Het nieuwe verzorgingshuis bestaat uit 120 zorgplekken. Omdat de ontwikkeling nu niet past binnen het bestaande bestemmingsplan, wordt de bovengenoemde ontwikkeling juridisch- en planologisch mogelijk gemaakt door een nieuw bestemmingsplan.

Plan ter inzage en reageren

Gedurende de periode van zes weken (vrijdag 23 september 2022 tot en met donderdag 3 november 2022) liggen de stukken ter inzage. De stukken kunt u bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de IMRO-code NL.IMRO.0501.deplantage-0110). Ook kunt u de stukken inzien via https://www.brielle.nl/ruimtelijke-plannen.

Wilt u het bestemmingsplan op het stadskantoor inzien? Dan kunt u een afspraak maken met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar via telefoonnummer 0181-471111 of per e-mail e.vanderwoude@brielle.nl

Gedurende de periode van zes weken kunnen inwoners van de gemeente Brielle en andere belanghebbenden schriftelijk of mondeling een inspraakreactie omtrent het voorontwerpbestemmingsplan indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Schriftelijke inspraakreacties kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Brielle, Postbus 101, 3230 AC Brielle. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie dient u tijdig een afspraak te maken met het team Ruimtelijke Ordening via 0181-471111. Uw inspraakreactie via de mail kan de gemeente niet in behandeling nemen.

Na afloop van de inspraaktermijn zullen de ingekomen reacties worden betrokken bij de opstelling van het uiteindelijke ontwerpbestemmingsplan. Na behandeling van het ontwerpbestemmingsplan in het college van burgemeester en wethouders zal de procedure volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening worden gestart.

 

Naar boven