Ontwerpbesluit voor wet geluidhinder – project ‘Zirro en Schouls’ aan Lammenschansweg te Leiden

De Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).

Op basis van de Wgh dient bij de vaststelling of herziening van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

In het bestemmingsplan voor de projecten Zirro en Schouls wordt de mogelijkheid geboden om appartementen te realiseren. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij deze appartementen.

Voor deze appartementen is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. De conclusie is dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB van de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden.

De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde voor het wegverkeerslawaai vast te stellen van maximaal 59 dB vanwege de Lammenschansweg in Leiden.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van een hogere waarde niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit en de daaraan ten grondslag liggende stukken liggen met ingang van vrijdag 23 september tot en met 4 november 2022 ter inzage.

De digitale stukken zijn raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Leiden, www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

Het is tevens mogelijk de stukken in te zien in het Stadskantoor, Bargelaan 190 te Leiden.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit worden ingediend bij de Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u bellen naar tel. (071) 408 3100.

Naar boven