Bekendmaking inschrijvingsprocedure pacht voor beperkte duur

Hierbij worden de hierna volgende percelen ter verpachting voor een beperkte periode (geliberaliseerd) in pacht aangeboden. Het betreft de percelen:

  • 1.

    het perceel ter grootte van ca. 6 ha gelegen aan de Boekhorstweg, kadastraal bekend gemeente Echt sectie AA, nr. 947 ged. groot ca. 6.50 ha in wordt voor de beperkte duur van 2 teeltseizoenen (1 december 2022 tot en met 1 november 2024) in pacht aangeboden.

     

    In de nabijheid maar niet op dit perceel is een beregeningsput aanwezig eveneens op gemeentegrond. Beregening is in overleg met de aangrenzende pachter.

  • 2.

    Het perceel ter grootte van ca. 6.14 ha nabij de Zandweg, kadastraal bekend gemeente Echt sectie AA, nr. 924 wordt voor de duur van drie teeltseizoenen (1 december 2022 tot en met 1 november 2025) in pacht aangeboden.

     

    Op het perceel is geen beregeningsput aanwezig en het perceel is laag gelegen langs de Putbeek. De gemeente heeft de voorkeur dat het perceel de komende drie teeltjaren als grasland wordt gebruikt. De gemeente wenst in ieder geval dat het perceel niet intensief wordt beteelt (o.a. geen tuinbouwgewassen).

     

    U kunt een bieding doen uitgaande van het gebruik van grasland of opgave van uw teeltplan met opgave van uw ha prijs. Afhankelijk van de inschrijvingen zal het College van B&W dan tot een selectie komen welk bod zij in afweging wenst te aanvaarden.

  • 3.

    Het betreft perceel gelegen aan de weg: Bos en Broek ter grootte van ca. 5.83.78 ha, kadastraal bekend gemeente Echt, sectie AB, nr. 405 ged. wordt voor de duur van drie teeltseizoenen (1 december 2022 tot en met 1 november 2025) in pacht aangeboden.

     

    Op het perceel is geen beregeningsput aanwezig.

    De gemeente heeft de voorkeur dat het perceel de komende drie teeltjaren als grasland wordt gebruikt. De gemeente wenst in ieder geval dat het perceel niet intensief wordt beteeld (o.a. geen tuinbouwgewassen).Afhankelijk van de inschrijvingen zal de gemeente dan tot een selectie komen welk bod zij in afweging wenst te aanvaarden.

De volgende regels zijn van toepassing op deze inschrijvingsprocedure tot verpachting verpachting:

  • 1.

    De inschrijvingsperiode loopt tot en met 1 december 2022

  • 2.

    Alleen agrariërs met hun hoofdberoep in de landbouw kunnen zich met succes inschrijven;

  • 3.

    Op verzoek van de gemeente dient de inschrijver een landbouwtelling te overleggen.

  • 4.

    Degene die ter beoordeling van de gemeente het beste aanbod heeft gedaan, krijgt het perceel in pacht toegedeeld. De pacht dient achteraf voor 1 november te worden voldaan. De waterschapslasten komen voor rekening van de gemeente.

  • 5.

    Pachters of rechtspersonen met oude pachtschulden worden uitgesloten.

Aan uw eventuele inschrijving kunt u geen rechten ontlenen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met de heer J. Botjes onder het telefoonnummer: 0475 – 255592.

Echt-Susteren, 14 september 2022

Naar boven