Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning ‘The Green Villa’ te Sint-Michielsgestel (coördinatieregeling)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel maken op grond van artikel 3.9a en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van vrijdag 16 september 2022 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

- het ontwerpwijzigingsplan ‘The Green Villa’;

- de ontwerp-omgevingsvergunning ‘The Green Villa’, Adrianusplein 2 t/m 16.

De besluiten worden gecoördineerd voorbereid op grond van de coördinatieregeling zoals opgenomen in paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening en in de Coördinatieverordening ‘ruimtelijke initiatieven Sint-Michielsgestel’. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij genoemde ontwikkeling gezamenlijk voor te bereiden en te coördineren. Het doorlopen van deze gecoördineerde procedure heeft tot gevolg dat een bundeling van rechtsbescherming plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger slechts tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de vaststelling van de omgevingsvergunning en het wijzigingsplan. Het is niet mogelijk tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen.

Ontwerp wijzigingsplan

Het bouwplan ‘The Green Villa’ bestaat uit 7 appartementen met een parkeerkelder. Het plan wordt aan de buitenzijde afgewerkt met een raster waarin bloempotten met planten worden geplaatst. Dit raster past niet binnen het bouwvlak uit het geldende bestemmingsplan Centrum Sint-Michielsgestel 2010. Ook wordt het bouwplan licht gedraaid ten opzichte van het bouwvlak om het meer los te plaatsen van het Dommelsch Huys. Het bestemmingsplan Centrum Sint-Michielsgestel 2010 voorziet in wijzigingsbevoegdheden om het bouwplan mogelijk te maken. Daarvan wordt via het nu voorliggende wijzigingsplan invulling aan gegeven.

Ten behoeve van deze ontwikkeling is een gecombineerde koop- en anterieure overeenkomst afgesloten met Villa Servatius BV, die het plan ook gaat realiseren. Daarmee is het wettelijk kostenverhaal anderszins verzekerd en hoeft geen exploitatieplan ter visie te worden gelegd.

Ontwerp-omgevingsvergunning

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het realiseren van ‘The Green Villa’ op het perceel Adrianusplein 2 t/m 16 in Sint-Michielsgestel. De vergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • 1.

    Bouw;

  • 2.

    Planologische afwijking, ten behoeve van realisatie van een parkeerkelder;

  • 3.

    Inrit/uitweg.

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan ‘The Green Villa’ ligt, samen met de ontwerp-omgevingsvergunning, met ingang van vrijdag 16 september tot en met donderdag 3 november 2022 voor de duur van zes weken ter inzage. Het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning zijn digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0845.WP2021GreenVilla-OW01. De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1.

Zienswijzen

Tot en met donderdag 3 november 2022 kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning bij het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel, Postbus 10.000, 5270 GA Sint-Michielsgestel. Dat kunt u schriftelijk of mondeling doen. Let op: u kunt niet per e-mail reageren.

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Sint-Michielsgestel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer Keijsers van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 06-57509000 en per e-mail op b.keijsers@mijngemeentedichtbij.nl

 

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

15 september 2022

 

Naar boven