Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan ‘Braken 10a, Obdam’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Koggenland maken, op grond van artikel 3.6, eerste lid onder a lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend de bestemming ‘Agrarisch – intensieve veehouderij’ op het perceel De Braken 10a, 1713GC te Obdam hebben gewijzigd naar de bestemming ‘Bedrijf’ (max. cat. 2). Met dit wijzigingsplan wordt het agrarisch bouwvlak wegbestemd. Na het onherroepelijk worden van dit wijzigingsplan wordt het intensieve veehouderijbedrijf beëindigd. Het gezamenlijke oppervlak aan bedrijfsgebouwen (excl. Bedrijfswoning met bijgebouw) wordt teruggebracht tot 1416,66 m2. Dit is tevens het maximaal toegestane oppervlak aan bedrijfsbebouwing in het wijzigingsplan.

Procedure

Conform het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de bijzondere procedurebepalingen in artikel 3.9a Wro heeft het ontwerp van het wijzigingsplan vanaf 7 juli 2022 tot en met 18 augustus 2021 (6 weken) ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ingebracht. Het vastgestelde wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1598.WPLGBraken10a-va01. Het wijzigingsplan ligt met ingang van 12 september 2022 gedurende 6 weken ter inzage. Wilt u het wijzigingsplan inzien op het gemeentehuis? Neemt u dan contact op met dhr. M. Groefsema van de afdeling Wonen & Ondernemen (0229-548 400) voor het maken van een afspraak.

 

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende. Ingevolge het bepaalde in artikel 3.9a, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het wijzigingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

 

Naar boven