Ontwerpbestemmingsplan “Rotonde Weerlaan-Heemskerklaan, Hillegom” ter inzage

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken in overeenstemming met artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 13 september 2022 hebben besloten het ontwerpbestemmingsplan “Rotonde Weerlaan-Heemskerklaan, Hillegom” met identificatienummer NL.IMRO.0534.BPRotondeWeerlaan-ON01 in procedure te brengen en voor een ieder ter inzage te leggen.

Plangebied

Het plangebied ligt aan de Weerlaan, ter plaatse van de kruising met de Heemskerklaan in Hillegom.

Inhoud plan

Recent is het nieuwe Integraal Kind Centrum in gebruik genomen. In dit IKC zijn een basisschool, naschoolse- en kinderopvang gehuisvest. Naast het nieuwe IKC ligt een kruising met een belangrijke doorgaande weg in de gemeente: de Weerlaan. Een groot deel van de leerlingen van het IKC gaan op de fiets of lopend naar hun bestemming. Tegelijkertijd wil de gemeente gebruik van deze duurzame vervoerwijzen naar school stimuleren. Veilig kunnen verplaatsen is daarvoor een belangrijke randvoorwaarde. Vanwege de intensiteiten op de Weerlaan in combinatie met de vele functies die in deze omgeving gelegen zijn, zijn vragen ontstaan over de houdbaarheid van de huidige kruising en wat dan de meest veilige kruisingsvorm zou zijn. Als onafhankelijke partij is Movares gevraagd de toekomstige situatie in relatie tot de meest verkeersveilige alternatieven te beschouwen. Hier zijn verschillende varianten uitgekomen. Het ontwerpbestemmingsplan beschrijft de uiteindelijke keuze, de realisatie van een rotonde op het kruispunt Weerlaan-Heemskerklaan te Hillegom. Het plangebied is deels gelegen binnen de plangrenzen van het geldende bestemmingsplan ‘Woongebieden Treslong-Meer en Dorp’. Ter plaatse van de beoogde rotonde zijn de gronden aangewezen voor Verkeer, Groen, Water en ligt er een dubbelbestemming Leiding – riool. Ook ligt een deel van het plan binnen de plangrenzen van het bestemmingsplan IKC Weerlaan. Het realiseren van een rotonde past niet binnen de geldende bestemmingen van de vigerende bestemmingsplannen. Hiervoor dienen de bestemmingen aangepast te worden. Daarom is een herziening van de huidige bestemmingsplannen op de locatie van de rotonde noodzakelijk. Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de wettelijke overlegpartners. Naar aanleiding van één ontvangen vooroverlegreactie is het bestemmingsplan aangepast. Ook is de toelichting ambtelijk op een milieu-aspect aangepast. Het ontwerpbestemmingsplan is gereed om ter inzage te leggen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf woensdag 14 september 2022 tot en met dinsdag 25 oktober 2022 ter inzage.

We werken alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het bestemmingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl

Inzien

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien op het gemeentehuis in Hillegom.

De digitale versie van dit ontwerpbestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen

Binnen de termijn, dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van Hillegom, Postbus 32, 2180 AA Hillegom, telefoon 14 0252. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen bij de gemeente Hillegom via e-mailadres: gemeente@hillegom.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om bij het indienen van uw zienswijze het volgende zaaknummer te vermelden: Z-22-253300.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de e-mail: j.denbraber@hltsamen.nl.

 

Naar boven