Gemeente Schiedam - Ter inzagelegging Ontwerp Verordening Jeugdhulp Schiedam 2023

Wat

Wanneer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam heeft op 30 augustus de Ontwerp Verordening Jeugdhulp Schiedam 2023 vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven

Wie

College van burgemeester en wethouders

Samenvatting 

Sinds 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor het organiseren van jeugdhulp voor gezinnen. Daarbij gaat het onder andere om hulp voor kinderen met psychische problemen, ondersteuning voor gezinnen bij het opvoeden en voorzieningen voor kinderen met een beperking. De concept verordening jeugdhulp 2023 is een actualisatie van de verordening jeugdhulp 2020 waarin de gemeente Schiedam regels heeft opgenomen welke ze hanteert rondom jeugdhulp. Concreet gaat het dan om de wijze waarop de gemeente de jeugdhulp organiseert. Denk daarbij aan vormen van jeugdhulp die de gemeente beschikbaar stelt, de wijze waarop inwoners er gebruik van kunnen maken en de voorwaarden en doorlooptijden die er gelden.

Procedure

De Verordening in concept vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven door het college van burgemeester en wethouders. De inspraakprocedure (ter inzage leggen) loopt van 7 september 2022 tot en met 19 oktober 2022 (6 weken).

Vervolgens worden in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 8 november 2022 de ingekomen zienswijzen beoordeeld en besloten of/hoe deze zienswijzen in de ontwerp Verordening worden verwerkt. Op 13 december 2022 wordt het raadsvoorstel, om de verordening vast te stellen, in de gemeenteraad behandeld.

Naar boven