Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan Hogehoek 15 e.o., Oeffelt

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat onderstaand ontwerpbesluit en bijbehorende stukken ter inzage worden gelegd:

Het ontwerpwijzigingsplan Hogehoek 15 e.o., Oeffelt.

Waar ligt het plangebied?

Het plangebied bevat de bestaande percelen Hogehoek 15 en 15a en Kuipersstraat 39 te Oeffelt.

Wat is de inhoud van het plan?

Het plangebied heeft in het geldende bestemmingsplan een bestemming tot “bedrijf”. In het nieuwe plan wordt hieraan de bestemming “wonen” toegekend. Voor de percelen Hogehoek 15a en Kuipersstraat 39 heeft dit geen consequenties, de hier aanwezige woningen worden positief bestemd.

Op het perceel Hogehoek 15 wordt de mogelijkheid geboden om de bestaande woonboerderij te splitsen in twee woningen en tevens wordt de mogelijkheid geboden om op dit perceel in totaal 5 nieuwe woningen te bouwen.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Wij nodigen u uit om het ontwerpwijzigingsplan in te zien. Dit ligt zes weken ter inzage van woensdag 7 september tot en met dinsdag 18 oktober 2022. De stukken zijn in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt onder andere zoeken op de plannaam Hogehoek 15 e.o. of met plannummer NL.IMRO.1982.WPOefHogeh15-ON01. Als u een uitgeprint exemplaar in wilt zien, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0485-854000.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen online via een DigiD-formulier, schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan indienen. Een zienswijze over dit ontwerpwijzigingsplan kunt u online indienen via de website: www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/zienswijze-indienen. Een schriftelijke zienswijze hierover richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Land van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor algemene informatie over het plan of een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Hoe verloopt de procedure verder?

De zienswijzen op het ontwerpwijzigingsplan worden beoordeeld door burgemeester en wethouders. Per zienswijze wordt aangegeven of, en op welke wijze de zienswijze heeft geleid tot een aanpassing ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan. Het (al dan niet aangepaste) wijzigingsplan wordt vervolgens definitief vastgesteld.

Cuijk, 6 september 2022.

Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk.

 

Naar boven