Ontwerp bestemmingsplan BG Zuid 2018, deelplan Dorpsstraat 49a Elim

Burgemeester en wethouders van Hoogeveen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan BG Zuid 2018, deelplan Dorpsstraat 49a Elim ter inzage wordt gelegd.

Het plan

Het bestemmingsplan betreft het omzetten van een agrarische in een woonbestemming aan de Dorpsstraat 49a waarmee de bouw van een woning mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast wordt op de percelen Dorpsstraat 49a en Marten Kuilerweg 7 te Elim voormalige agrarische bebouwing gesloopt.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van 8 september tot en met 19 oktober 2022 ter inzage. Inzien kan via:

  • 1.

    Een bezoek aan de gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. De gemeentewinkel is alleen op afspraak geopend. Een afspraak maken kan online (hoogeveen.nl/afspraak) of telefonisch (14 0528).

  • 2.

    De gemeentelijke website: www.hoogeveen.nl/inzage.

  • 3.

    Ruimtelijke plannen, zoek op planidentificatie: NL.IMRO.0118.2021BP9000006-ON01.

Reageren

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met Rogier Molenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (T 14 0528).

Anterieure overeenkomst

Verder hebben Burgemeester en wethouders een anterieure overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de locaties aan de Dorpsstraat 49a en Marten Kuilerweg 7 te Elim. Op basis van het bepaalde in artikel 6.12 lid 2 en artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ligt tijdens de bovengenoemde termijn een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage.

Na afloop van inzagetermijn is de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst op te vragen bij de afdeling Grondzaken. Tegen de gesloten overeenkomst staat geen bezwaar of beroep open.

 

Naar boven