Gemeente Heerlen - Voorlopige aanwijzing gronden ex artikel 6 Wet voorkeursrecht gemeenten Heisterberg 27-31

 

 

Voorlopige aanwijzing gronden ex artikel 6 Wet voorkeursrecht Heisterberg 27 tot en met 31

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerlen maken ingevolge artikel 7, eerste lid, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij bij besluit van 31 augustus 2022 op grond van het bepaalde in artikel 6 Wvg hebben besloten voorlopig gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn en het besluit tot voorlopige aanwijzing voor een ieder ter inzage ligt.

 

Ligging, huidig gebruik en toegedachte bestemming

De bedoelde gronden zijn gelegen aan de Heisterberg 27 tot en met 31 te Hoensbroek, gemeente Heerlen, en kadastraal bekend HBK00-D-907, groot 183 m2, en HBK00-D-908, groot 184 m2. De gronden zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale kaart en de daarbij behorende perceelslijst, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 31 augustus 2022.

De betreffende gronden hebben op dit moment de bestemming ‘Winkels toegestaan' en 'Achtertuin'. De panden worden reeds langere tijd niet daadwerkelijk gebruikt en het laatste gebruik was bewoning. Bij toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen zullen de gronden in ieder geval afwijken van het huidige gebruik en naar alle waarschijnlijkheid worden aangewend voor kantoren. Aldus staat vast dat de toegedachte bestemming niet-agrarisch is, en afwijkt van het huidige gebruik.

 

Gevolgen

De voorlopige aanwijzing houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Heerlen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en beperkt gerechtigden van de gronden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan.

Het besluit tot voorlopige aanwijzing treedt in werking de dag na dagtekening van het Gemeenteblad waarin de terinzagelegging bekend is gemaakt en vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing ingevolge artikel 3, 4 of 5 Wvg in werking treedt.

 

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met de daarvan deel uitmakende kadastrale kaart en perceelslijst met kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte, alsmede de naam van de eigenaren en beperkt gerechtigden en de overige relevante gegevens, met ingang van 31 augustus 2022 gedurende zes weken tijdens kantooruren voor een ieder kosteloos ter inzage aan de Geleenstraat 25-27 te Heerlen. Voor het inzien van de stukken kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 14045.

 

Rechtsbescherming

Belanghebbenden kunnen gedurende een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad, schriftelijk bezwaar maken tegen voornoemd besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Heerlen, postbus 1, 6400 AA Heerlen. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, afdeling bestuursrecht, Postbus 950 6040 AZ Roermond.

 

31 augustus 2022

Heerlen, 31 augustus 2022

Naar boven