Voornemen tot verkoop kavel Wessem

De gemeente Maasgouw is voornemens om een bedrijfspand met omliggende gronden, gelegen aan de Maasdijk 3 te (6019 AB) Wessem te verkopen aan de huidige huurder van het bedrijfspand.

 

Omschrijving perceel

Het betreft een object gelegen aan de Maasdijk 3 in Wessem, met een totale oppervlakte van ongeveer 4000 m2, waarvan het pand een oppervlakte heeft van ongeveer 2600 m2 en de omliggende gronden ongeveer 1300 m2. Het object is kadastraal bekend als gemeente Wessem, sectie C, nr. 429 en 474.

 

Motivatie voorgenomen verkoop

De gemeente is tot de conclusie gekomen dat uitsluitend deze koper als serieuze gegadigde voor de aankoop in aanmerking komt, omdat de gemeente met de huidige huurder op 1 september 2020 een eerste recht van koop is overeengekomen en de huurder thans te kennen heeft gegeven dat hij van dit recht gebruik wenst te maken. Dit bestaande eerste recht van koop wenst de gemeente te respecteren. In dat verband is tevens van belang dat de gemeente de huidige activiteiten van de huurder graag ter plaatse voortgezet ziet en dat de gemeente het bedrijfspand graag als één geheel wenst te verkopen. Tot slot is relevant dat de huurder reeds flinke investeringen aan het pand heeft gepleegd.

 

Bent u het niet eens met dit besluit?

Bent u het niet eens met dit voornemen tot verkoop, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor de aankoop van deze kavel? Dan dient u dit kenbaar te maken door binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank Limburg. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien een serieuze gegadigde binnen 20 dagen na heden géén kort geding is gestart, alle rechten vervallen, waaronder het recht om nadien in rechte op te komen tegen dit voornemen tot verkoop. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na ommekomst van de termijn van 20 dagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft geoordeeld dat geen sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren.

 

Volledigheidshalve wordt opgemerkt dat de thans gestelde termijnen uiterlijke termijnen zijn en dat een nadere verlenging van deze termijnen niet aan de orde is.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot het Team Grondzaken van onze gemeente. Per mail bereikbaar op adres wvgrondzaken@gemeentemaasgouw.nl en telefonisch op telefoonnummer (0475) 85 25 00.

Naar boven